Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Edullista arkiruokaa- sarja: Porkkanafalafelit

mennessä | 18.6.2019 | Blogi, Edullista arkiruokaa, resepti, ruoka | 0 Kommenttia

Palkokasvit ovat edullinen ja terveellinen proteiinin lähde. Suosin mielelläni kuivattuja linssejä papuja, herneitä ja kikherneitä, joita saa edullisesti. Linssejä ei tarvitse liottaa, mutta muut kuivatut palkokasvit tulee liottaa yön yli. Nämä vaativat myös pääasiassa keittämistä, joka vie noin tunnin. Hyvä puoli on se, että näitä voi keittää reilusti ja pakastaa osan.

Paras kokeilemani falafel resepti on tuttavaltani alunperin, jota muokkaan tarpeiden mukaan.

Alkuperäinen käyttämäni ohje, jota olen hieman soveltanut

Ostan yleensä 400 g pakkauksen kuivattuja kikherneitä, joista teen koko pakkauksesta falafeleja. Nyt tuoretta persiljaa oli vain noin puoli desiä, joten lisäsin joukkoon raastettua porkkanaa. Lisäksi unohdin kevätsipulin kauppaan, joten pilkoin tavallista sipulia ja paistoin sitä pannulla.
Porkkanafalafelit
40-45 pyörykkää
N 3 e massa, 0,07-0,08e / pyörykkä
400 g kuivattuja kikherneitä (1,69 e prisma)
2 sipulia (n 0,3 e)
Murskattu valkosipulin kynsi
1/2 dl tuoretta persiljaa
2 hienoksi raastettua porkkanaa (n 0,3 e)
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl jauhettua korianterin siementä
1,5 tl basilikaa
1-2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
Loraus (n 1 rkl) öljyä
Öljyä paistamiseen
Keitä yön yli lionneita kikherneitä noin tunti keskilämmöllä. Jäähdytä hyvin.
Pilko sipuli ja murksaa valkosipulo ja paista pannulla. Silppua karkeaksi persilja ja raasta porkkanat hienoksi. 
Mittaa ja laita kaikki ainekset blenderiin ja tee tasaiseksi massaksi. Monesti tämä on hidas vaihe ja kannattaa tehdä erissä. 
Laita massa jääkaappiin vähintään tunniksi. Minulla on monestu yön ylikin. 
Pyörittele kostein käsin pyöryköitä (tein 25 g kokoisia, näitä tuli 45 kpl).
Paras rapeus tulee paistettuna öljyssä, mutta taaperon kanssa teen turvallisesti uunissa, joka ei vaadi kuuman lieden ääressä oloa. 
Uunissa paista 225 asteessa n 20-25 minuuttia keskitasolla.
Nauti!
Toimii hyvin esim riisin ja jogurttikastikkeen kanssa.
(Alkuperäisessä ohjeessa kikherneitä ei keitetä, jolloin falafelien rakenne karkeampi, mutta minulla koneet pystyy paremmin pehmeämpiin kikherneisiin)

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 31-vuotias vaimo, yrittäjä ja sijoittaja sekä hifisti pihi kotiäiti.

Uutta blogissa

Olet mitä syöt – syöt mitä valitset

Olet mitä syöt – syöt mitä valitset

Mikä ihmeen ruokabudjetti? Lainojen ja asumiskulujen jälkeen ruokalasku näyttelee budjetoinnissa suurta roolia. En uskalla edes arvailla, kuinka paljon olen kuluttanut kuukausittain rahaa ruokaan ennen Rahabalanssin valmennusta. Nykyään olen onnistunut vakiinnuttamaan...

lue lisää
Vaurauden monet kasvot

Vaurauden monet kasvot

Robin Sharman mukaan vaurautta on kahdeksaa erilaista: 1. Maallinen vauraus (raha) 2. Henkinen  (sielu) 3. Fyysinen  (keho) 4. Mentaalinen (mieli) 5. Ihmissuhteet (perhe, ystävät) 6. Ura (teet mitä rakastat) 7. Seikkailut (kokemukset) 8. Vaikuttaminen (jakaminen...

lue lisää

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!