Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Lukijan tarina – tavoitteena velkataakan purku – maali saavutettu

mennessä | 3.6.2020 | Blogi, Rahabalanssi-blogi

Vuosi sitten autoin erästä seuraajaa laatimaan suunnitelmaa, jonka tavoite oli saada talous tasapainoon ja kerryttää säästöjä. Autoin laatimalla velkavyörytyssuunnitelman huonon velan maksuun. Täällä lisää alkutilanteesta.
Sain häneltä kuulumisia. Tällaista onnistumista oli huikeaa olla tukemassa. Tämä on salainen haaveeni, toimia talousvalmentajana ja avustaa löytämään juuri ne keinot, joilla saada talous tasapainoon ja kasvattaa varallisuutta!
Mutta niihin kuulumisiin:
” Kesäkuun lopulla 2019 jäin sairauslomalle ja olin jäämässä äitiyslomalle, tiesin että tuloni tippuvat ja menot olivat suuria. Kulutusluottoja ja osamaksuja sinne tänne. Luottokortti velkaa tappiin asti. Yli 8000e edestä pahaa velkaa.
Sain avukseni velkavyörytyssuunnitelman, jota lähdin toteuttamaan. Olin alkuun todella innoissani ja tahti oli kova. Lyhensin velkoja enemmän mitä oli suunnitelmassa, tuntui niin hyvältä kun sai viivailla yli velkoja listalta. Jouluun mennessä olin saanut kaikki maksettua ja tammikuulta alkoi säästäminen hoitovapaata varten.
Tällä hetkellä on kuukausi äitiyslomaa jäljellä ja tuntuu niin helpottavalta kun voi jatkaa lapsen kanssa kotona olemista.
Myös korona-aika on saanut aikaan ajatuksia puskureiden tärkeydestä. 
Edelleen budjetoin kaiken etukäteen ja olen tietoinen mihin rahani käytän, takaisin vanhaan tuhlaavaan elämäntyyliin en tahdo palata.
Kannustan muitakin miettimään omaa taloutta, on niin vapauttavaa olla kun ei tarvitse jatkuvasti miettiä rahaa, miettiä millä maksaa mitäkin.”
Vaikka hänen tilanteensa oli siitä hyvin kiitollinen, että tulot olivat hyvät ja varaa velkojen maksuun oli, niin uskon jokaisella olevan sama mahdollisuus. Tämä on matka, jolle jokaisella on oma pituus ja kesto, mutta se matka kannattaa aloittaa heti!

Tarvitsetko apua velkojen selätykseen? Tutustu: Velka haltuun- velanmaksusuunnitelma

Toivon onnistumisia kesääsi! 💟
-Jenna

0 kommenttia

Jenna Mattila

Taloudellisen hyvinvoinnin asiantuntija, tietokirjailija ja kouluttaja, jonka missiona on saada taloudellisen hyvinvoinnin näkökulma osaksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin määritelmää ja tarjota tukea ja keinoja vahvistaa tätä yhteiskuntatasolla.

Uutta blogissa

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Verot ovat mielikuvassa monesti kankea, tylsä ja pakollinen paha. Samalla verotus on aihe, joka koskettaa aivan jokaista ja jokaisen arkea niin tuloverotuksen, pääomatuloverotuksen kuin arvonlisäveronkin puolesta. Kaikkeen missä raha liikkuu liittyy verotus.  ...

lue lisää

Arkisto

Onko sinulla kysyttävää, lähetä viestiä!

4 + 6 =

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!