Rahabalanssi™

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Lukijan tarina – tavoitteena velkataakan purku – maali saavutettu

3.6.2020 | 0 Kommenttia

Vuosi sitten autoin erästä seuraajaa laatimaan suunnitelmaa, jonka tavoite oli saada talous tasapainoon ja kerryttää säästöjä. Autoin laatimalla velkavyörytyssuunnitelman huonon velan maksuun. Täällä lisää alkutilanteesta. 
Sain häneltä kuulumisia. Tällaista onnistumista oli huikeaa olla tukemassa. Tämä on salainen haaveeni, toimia talousvalmentajana ja avustaa löytämään juuri ne keinot, joilla saada talous tasapainoon ja kasvattaa varallisuutta!
Mutta niihin kuulumisiin:
” Kesäkuun lopulla 2019 jäin sairauslomalle ja olin jäämässä äitiyslomalle, tiesin että tuloni tippuvat ja menot olivat suuria. Kulutusluottoja ja osamaksuja sinne tänne. Luottokortti velkaa tappiin asti. Yli 8000e edestä pahaa velkaa.
Sain avukseni velkavyörytyssuunnitelman, jota lähdin toteuttamaan. Olin alkuun todella innoissani ja tahti oli kova. Lyhensin velkoja enemmän mitä oli suunnitelmassa, tuntui niin hyvältä kun sai viivailla yli velkoja listalta. Jouluun mennessä olin saanut kaikki maksettua ja tammikuulta alkoi säästäminen hoitovapaata varten.
Tällä hetkellä on kuukausi äitiyslomaa jäljellä ja tuntuu niin helpottavalta kun voi jatkaa lapsen kanssa kotona olemista.
Myös korona-aika on saanut aikaan ajatuksia puskureiden tärkeydestä. 
Edelleen budjetoin kaiken etukäteen ja olen tietoinen mihin rahani käytän, takaisin vanhaan tuhlaavaan elämäntyyliin en tahdo palata.
Kannustan muitakin miettimään omaa taloutta, on niin vapauttavaa olla kun ei tarvitse jatkuvasti miettiä rahaa, miettiä millä maksaa mitäkin.”
Vaikka hänen tilanteensa oli siitä hyvin kiitollinen, että tulot olivat hyvät ja varaa velkojen maksuun oli, niin uskon jokaisella olevan sama mahdollisuus. Tämä on matka, jolle jokaisella on oma pituus ja kesto, mutta se matka kannattaa aloittaa heti! 
 
Toivon onnistumisia kesääsi! 💟

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 30-vuotias vaimo, yrittäjä ja piensijoittaja sekä hifisti pihi kotiäiti.

Uutta blogissa

Rahabalanssi™ sijoitussuihku – mitä verottaja vie?

Rahabalanssi™ sijoitussuihku – mitä verottaja vie?

Olen aloittanut blogin vanhalla alustalla "tavissijoittaja" juttusarjan, johon olen kirjoittanut osakesijoittamisen aloittamisesta sekä korkoa korolle -ilmiöstä. Lue Tavissijoittaja – starter kit – osakesijoittaminen ja Tavissijoittaja – mikä ihmeen korkoa korolle?...

Tunnista tilanteet, jolloin ostohousut pukeutuvat päälle huomaamatta

Tunnista tilanteet, jolloin ostohousut pukeutuvat päälle huomaamatta

Hektisen arjen tuoma tyhjä ja hiljainen hetki voi olla oivallinen aika ajautua verkkokauppojen viidakkoon. Vaativa ja ärsyketulvaa tuova arki on tätä päivää. Tyhjät toimettomuuden hetket voivat tuntua vierailta, jopa epämukavilta. Aikaa kulutetaan kauppakeskuksissa...

Q & A Live tallennettu Instagramiin

Q & A Live tallennettu Instagramiin

Pidin eilen to 8.10. Instagramissa liven sijoittamiseen liittyvistä aiheista. Livessä vastaan aiemmin esittämiinne kysymyksiin sijoittamiseen liittyen, muun muassa sijoituksien verotuksesta sekä vastuullisen sijoittamisen ajatuksista. Käykää kurkkimassa (kevyt) 60...

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!