Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Miljonääriksi 50 vuodessa 200 eurolla kuukaudessa?!

mennessä | 23.6.2020 | arvot, Blogi, budjetointi, fiksuraha, Rahabalanssi-blogi, säästäminen, sijoittaminen, talouden hallinta, tavissijoittaja, unelmat, vauraus

”Hieman” klikkiotsikko, mutta asia on niin tärkeä, että tarvitsin huomiosi. Tätä ei opeteta koulussa, vaikka tieto olisi syytä saada mahdollisimman nuorena. Summa on suoraan sidoksissa käytettävään aikaan!
Tämän tekstin ydin ei ole miljoona euroa, vaan se, että sinä voit omalla toiminnallasi alkaa vaurastumaan ja kartuttamaan omaisuuttasi. Otat ohjat omiin käsiisi, opettelet ja keräät tietoa, niin taivas on vain rajana.
Viikonlopputelevisiossa Jaajo Linnonmaan esittämä klassinen kysymys ”haluatko miljonääriksi?”, on kysymys johon moni vastannee ”kyllä”. Kysymys, johon vain harvat pääsevät vastaamaan kisastudioon. Kisaamaan pääseminen jo vaatii tuuria, tietoa ja taitoa. Toinen suomalaisten suosima on lotto (eurojackpot ja mitä näitä on). Onko tosiaan niin, että 7-numeroinen omaisuus on vain tuurilla tai etuoikeudella (perintö tms) saavutettu?
Kaikki eivät haaveile miljoonista, eikä tarvitsekaan! Kuitenkin tulin avaamaan heidän silmiään, jotka pitävät rikkauksia vain arpapelinä tai ovat asettautuneet ”tyytymään osaansa”, vaikka haaveilevat vaurastumisesta.
Suomalaisilla tuntuu olevan vahva käsitys siitä, ettei rehellisellä työllä voi vaurastua. Rikastuminen tapahtuu joko ulkoisen rahan saamisen kautta tai sorrolla ja riistolla. Oletko joskus sinäkin kuvitellut näin?
Sen myötä, kun olen alkanut rahasta puhumaan ja sitä tutkimaan, olen muuttunut objektiivisemmaksi. Olen huomannut omia rahauskomuksiani ja asenteitani, jotka luovat vääriä totuuksia. Olen ravistautunut näistä pikkuhiljaa irti. Raha ei oikeasti ole salaisuus, joka aukeaa vain osalle. Se voi aueta ihan kaikille, kun vain löytää oikean tiedon.
Rahalla ei ole persoonaa. Se on käyttöväline. Se mihin rahaa käyttää kertoo ihmisestä, joka sitä käyttää, ei rahasta itsestään!
Olen oppinut pitämään rahaa välineenä, jota sijoittaa eri asioihin. Itseen, lapsiin, kotiin, ravintoon jne. Jos ajattelen kaikkea rahan käyttöäni sijoituksena, haluan tehdä hyviä sijoituksia, eli jokaisen euron täytyy antaa vastinetta. Vastine voi olla lapsen riemu jäätelöpallosta tai vaikka jalkojen kiitos uusista kengistä. Minun on helpompi käyttää rahaa vain itselle tärkeisiin asioihin, kun asetan rahan vaihtokauppavälineen asemaan.
Omat uskomukset ovat myös olleet esteenä rikastumisen haaveilemisesta. Edellä kerroin jo uskomuksista siitä, että rikastuminen tulee ulkoa päin. Mutta itsellä on myös ollut uskomuksia, jotka ovat esteenä halulle vaurastua. Rikkaat ovat ahneita ja itsekeskeisiä. Rikkaat ovat sortajia. Rikas ei voi olla hyvä äiti. Rikkaat käyttävät muita hyväksi saadakseen rahaa. Tunnistatteko näitä kuvitelmia? En ole ajatellut näin itse, mutta nämä ajatusmallit ovat tehneet itelle vaurastumisen tavoittelun asiaksi, jolla on negatiivinen kaiku. Enhän minä ole itsekäs tai ahne, en halua että muutkaan näin kuvittelevat! Kuitenkin uskomukset ovat uskomuksia, ne eivät ole totuus.
Joskus, kun olen varakas ja taloudellisesti riippumaton, haluan perustaa hyväntekeväisyysjärjestön, jooka auttaa uupuneita äitejä! Itsekästä, eikö?
Totuuden siemen on siinä, että kovalla työllä ei rikastu. Tämä perustuu siihen, että säästäminen ei itsessään riitä. Säästämällä se ei ole mahdollista ainakaan minulle. Minun tulisi säästää 2750 euroa kuukaudessa, jotta olisin miljonääri 60- vuotiaana. Se on melkein palkkani suuruus ennen veroja.  Lisäksi on lapset ja omakin elämä elettävänä ja asunto maksettavana. Minun tulisi tienata vähintään 7 t e kuussa, että se olisi edes teoriassa säästämällä mahdollista!
Jostain huomasin laskelmia, millä summalla minkäkin ikäinen tulisi miljonääriksi. Aloin pohtimaan mielenkiinnosta itseäni. Olen 30 vee, jos haluaisin olla miljonääri 60- vuotiaana, olisiko se mahdollista? Sijoittamalla saavuttaisin tavoitteen 750 eurolla kuukaudessa. Yhtäkkiä se onkin realistista. Olenhan säästänyt äitiysloman aikani tuon summan jo kuukausittain (tsekkaa tämä). Yhtäkkiä huomaan että minusta totta tosiaan voi ihan realistisesti tulla miljonääri. Jos tavoiteikää muutan 65 vuotiaaksi, on kuukausittainen sijoitussumma 500 euroa. Sehän on vähemmän, mitä olen nyt säästänyt. 70 veenä summa on enää 320 e! Tämä perustuu korkoa korolle ilmiöön.
Sijoittamalla 200 euroa kuukaudessa 50 vuoden ajan:
Jos sijottaisin lapselleni 200 euroa kuukaudessa ja hän jatkaisi tätä ollessaan 18 vuotta, hänellä olisi 50- vuotiaana 1 miljoona sijoitusvarallisuus! (tämä on laskennallista, elämässä tapahtuu kaikenlaista, mutta u got the point!)
Aika on siis jälleen rahaa. Jos omalta kohdalta tuntuu, että aikaa on vähän esimerkiksi eläkeikään, niin sekään ei tarkoita, ettet voisi alkaa kerryttämään omaa varallisuuttasi sijoittamalla! Ja mikä tärkeintä jakaa totuudenmukaista tietoa muille sekä rikkoa uskomuksia
Asetan tavoitteet aina korkealle. Ja noita lukuja katsoessani voin sanoa ääneen, että minusta tulee miljonääri!
PS. Voit avata Nordnettiin arvo-osuustilin jo tänään. Avaaminen on maksutonta, eikä tilistä mene kuukausiveloituksia. (Nordnetin tilillä voit ,myös pitää rahaa, ihan kuten säästötlillä, eli puskurille turavallisempi paikka, jos ne tuppaavat muuten hupenemaan)

*Nordnet mainoslinkki”

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

* affiliate-mainoslinkki.

0 kommenttia

Jenna Mattila

Taloudellisen hyvinvoinnin asiantuntija, tietokirjailija ja kouluttaja, jonka missiona on saada taloudellisen hyvinvoinnin näkökulma osaksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin määritelmää ja tarjota tukea ja keinoja vahvistaa tätä yhteiskuntatasolla.

Uutta blogissa

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Verot ovat mielikuvassa monesti kankea, tylsä ja pakollinen paha. Samalla verotus on aihe, joka koskettaa aivan jokaista ja jokaisen arkea niin tuloverotuksen, pääomatuloverotuksen kuin arvonlisäveronkin puolesta. Kaikkeen missä raha liikkuu liittyy verotus.  ...

lue lisää

Arkisto

Onko sinulla kysyttävää, lähetä viestiä!

15 + 4 =

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!