Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Kuka minä olen?

mennessä | 14.11.2020 | Rahatietoisuus -blogi | 1 Kommentti

Optimisti, realitsi, unelmoija, oman arvon tunteva

Olen Susanna, juuri 30 vuotta täyttänyt nuori nainen, joka unelmoi onnellisesta, pitkästä ja terveestä elämästä täynnä rikkaita elämänmakuisia muistoja. Olen pitkään miettinyt blogin kirjoittamista ja nyt vihdoin ryhdyin tuumasta toimeen, asiat kun ei muutu niitä muuttamatta.

Elämässäni on tapahtunut yhtä jos toista, kuten meillä kaikilla. Muutama vuosi sitten koin isoja itsestä riippumattomia elämänmuutoksia niin työrintamalla kuin yksityiselämässä, ja nämä kokemukset ovat suurilta osin vaikuttaneet siihen kuka minä tänään olen. Tietoinen läsnäolo rantautui elämääni, aloin meditoida ja tutustua erilaisiin mindfulness harjoituksiin. Vaikka olen aina ollut se henkilö, joka ei tällaisesta ole perustanut, täytyy myöntää että koin täydellisen havahtumisen. Hiljattain pienet palaset loksahtivat paikalleen ja aloin ymmärtämään itseäni paremmin. Ymmärsin paremmin omia tunteitani, tarpeitani ja rajojani, jotka pikkuhiljaa johtivat siihen, että oman elämäni keskeisimmät arvot selkeytyivät ja kirkastuivat. Näiden vaikutuksesta seison nykyään vankemmalla pohjalla kuin ennen ja se jos jokin tuo itselle voittajafiiliksen!

”Ymmärsin paremmin omia tunteitani, tarpeitani ja rajojani, jotka pikkuhiljaa johtivat siihen, että oman elämäni keskeisimmät arvot selkeytyivät ja kirkastuivat.”

Rakastan erilaisia mietelauseita ja voimalauseita, ja valan niillä uskoa oman elämän rakentamiseen sellaiseksi kuin haluan. Ne antavat paljon voimaa silloin, kun kaikki näyttää harmaalta ja ylitsepääsemättömältä. Ne myös tukevat tärkeiden päätösten äärellä muistuttaen omista arvoista ja siitä, että olet oikealla polulla. Kun alan epäröidä tai pohtia ylenpalttisesti päätösten vaikutusta, muistutan itseäni siitä, että eteenpäin meneminen on aina parempi kuin paikoillaan pysyminen.

“It is in your moments of decision that your destiny is shaped.” – Tony Robbins

Meistä jokaisella on oma tarina, tarkoitus ja päämäärä, joista jokainen on yhtä arvokas. Yksi ihminen voi voimaannuttaa monia muita ihmisiä, kirkastaa heidän tavoitteitaan ja motivoida eteenpäin. Toivon että omalla tarinallani voisin rohkaista muita tutustumaan sisimpäänsä sekä itselle tärkeisiin asioihin ja arvoihin, jotka heijastuvat rahan käyttöön, talouden hallintaan ja taloudellisiin päätöksiin mutta myös valintoihin töissä ja vapaa-ajalla.

Miten arvoni heijastuvat taloudellisiin päätöksiin?

Tietoisen läsnäolon myötä elän nykyään enemmän arvojeni mukaista elämää. Yritän rakentaa kestävää pohjaa tulevaisuudelle säästämällä ja sijoittamalla, sekä tekemällä kestäviä, omaan elämään ja arvoihin sopivia valintoja niin työelämässä, uralla kuin vapaa-ajalla. Tällä hetkellä olen matkalla ensiasunnon omistajaksi ja tavoitteena olisi saada säästettyä kokoon summa, jolla asunnon osto on mahdollista reilu vuoden kuluttua. Monenlaisia unelmia mahtuu tähän elämään ja ne tavallaan ovat elämän suola, syventävät ja maustavat arkea, ovat päämääriä tulevaisuudessa. Näihin unelmiin säästän ja sijoitan pitkäjänteisesti.

Mistä sinä haluaisit kuulla lisää?

Susanna

1 Kommentti

  1. Jenna Mattila

    Ihanaa Susanna kun lähdit mukaan 💞

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Susanna

Säästäjä, sijoittaja, ensiasunnon ostaja. 30-vuotias nuori sinkkunainen, jonka unelmoi isoja ja nauttii arjen pienistä iloista.

Uutta blogeissa

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Disclaimer: Kirjoituksen mainittuja sijoituskohteita ei tule tulkita sijoitussuosituksiksi, eli kehotuksesi, merkitä tai myydä mainittuja kohteita. Sijoittaja vastaa aina itse sijoituspäätöksistään. Kirjoitus sisältää myös mainoslinkin, joka on merkitty *-tunnisteella...

lue lisää
Paljonko olen tienannut somella ja blogilla?

Paljonko olen tienannut somella ja blogilla?

Blogin ja somen aloittaminen, vuosi 1. Aloin jakamaan oman talouden hallintaan ja säästämiseen painottuvaa sisältöä huhti-toukokuussa 2019 Instagramissa ja niihin aikoihin perustin blogini.   Tavoitteenani oli jakaa hyödyllistä ja innostavaa säästämisetä tukevaa...

lue lisää

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!