Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Tunnista tilanteet, jolloin ostohousut pukeutuvat päälle huomaamatta

mennessä | 18.10.2020 | Blogi, elämänhallinta, hankinnat, ostolakko, rahataidot, taloudellinen hyvinvointi, talouden hallinta, Uncategorized

Hektisen arjen tuoma tyhjä ja hiljainen hetki voi olla oivallinen aika ajautua verkkokauppojen viidakkoon. Vaativa ja ärsyketulvaa tuova arki on tätä päivää. Tyhjät toimettomuuden hetket voivat tuntua vierailta, jopa epämukavilta. Aikaa kulutetaan kauppakeskuksissa tai kotoa käsin nettikaupoissa.

Kyselin muutamia päiviä sitten Instagramin storyssa sitä, lisääntyykö kuluttaminen toimettomana. Vastaajista 89 % piti toimettomuutta kuluttamiselle suurempana riskinä. Minäkin lukeudun enemmistöön. Pohdinta nousi oikeastaan siitä havainnosta, etten ole kuluttanut kuluneen kuukauden aikana rahaa muuhun kuin ruokaan. Olen yrityksen perustamisen jälkeen tehnyt töitä ja hoitanut perustamiseen liittyviä asioita. Lisäksi on pienet lapset hoidettavana.

ostaminen

Jos tavoitteena on muuttaa omaa ostokäyttäytymistä, on omien kulutusriskien havainnointi tärkeää. Kun tiedostat, mitkä tilanteet tai tekijät ajavat kuluttamaan on helpompi blokata itse tilanne kuin vasta kassalla taklata itsensä pois ostohuumasta.

Peruuta postituslistat ja pidä nettiselain kiinni, jos verkkokaupat kutsuvat herkästi.

Opettele siis tiedostamaan omat kulutusriskisi ja vähentämään näiden tilanteiden ilmenemistä. Tässä vaiheessa ydin ei ole puuhata jatkuvasti, vaan tehdä kuluttamisesta työläämpää ja olemisesta mielekkäämpää. Lue jotain kirjaa, selaa lehteä, käy kirjastossa, joogaa, leivo jne. Jos toimettomuus saa ostohousut hiipimään jalkaan. Kiinnitä tilanteeseen huomiota ennalta ja pohdi, millä taloudellisesti kestävällä tavalla ja kokonaisvaltaista hyvinvointia paremmin tukevalla tavalla voisit ohittaa tilanteen ja saada ostohousut pysymään kaapin perällä?

0 kommenttia

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 31-vuotias vaimo, yrittäjä ja sijoittaja sekä hifisti pihi kotiäiti.

Uutta blogissa

Olet mitä syöt – syöt mitä valitset

Olet mitä syöt – syöt mitä valitset

Mikä ihmeen ruokabudjetti? Lainojen ja asumiskulujen jälkeen ruokalasku näyttelee budjetoinnissa suurta roolia. En uskalla edes arvailla, kuinka paljon olen kuluttanut kuukausittain rahaa ruokaan ennen Rahabalanssin valmennusta. Nykyään olen onnistunut vakiinnuttamaan...

lue lisää
Vaurauden monet kasvot

Vaurauden monet kasvot

Robin Sharman mukaan vaurautta on kahdeksaa erilaista: 1. Maallinen vauraus (raha) 2. Henkinen  (sielu) 3. Fyysinen  (keho) 4. Mentaalinen (mieli) 5. Ihmissuhteet (perhe, ystävät) 6. Ura (teet mitä rakastat) 7. Seikkailut (kokemukset) 8. Vaikuttaminen (jakaminen...

lue lisää

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!