Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Ulosoton jälkeistä elämää

mennessä | 30.12.2020 | Vauras velallinen -blogi | 1 Kommentti

En jaksa nykyään vanhoja muistella, mutta uuden vuoden vaihtuminen saa monesti katsomaan aikaa hieman taaksepäin.
Ihan vain kevyt ripaus mennyttä tähän uuden vuoden kynnykselle.

 2016

2016  taisi olla vuosi, kun ulosottomaksut alkoivat pidättymään tuloista. Se kaikki tressi ja laskujen pyörittäminen oli poissa. Tai no ainakin laskujen pyörittäminen.  Toisaalta tuntui yhtä aikaa helpottavalta, tyhjältä ja ahdistavalta. Tiesin etten hädän tullessa saisi mistään lainaan rahaa. Aloin opettelemaan pikkuhiljaa rahan käyttöä alusta. Se oli aika onnetonta  räpistelyä välillä, mutta rahat riittivät, kun oli pakko. Se oli jo itsessään ihan kiva tunne. Toisaalta toisinaan tuntui jopa että rahaa oli enemmän, koska niitä valtavia laskupinoja ei ollut hoidettavana. Ajatusmaailma oli se, että okei nyt alkoi elinkautinen vankeus, joka on vaan kestettävä. Tunne oli se että olen köyhä, todella köyhä.

2018

2018 sain ensimmäiset oivallukset siitä, että voin ihan oikeasti vaikuttaa talouteeni tilanteestani huolimatta. Tutkin ilmaista materiaalia netistä talouden hallinnasta.  Aloin hahmottamaan vähän, että mistä kaikesta voi säästää, aloin kuluttamaan tietoisemmin. Tajusin, että  itselläni meni paljon rahaa sellaiseen mihin en sitä haluaisi laittaa. Enkä enään edes loppujen lopuksi kaivannut mitään uutta. Pakkomielteinen kirpparilla ravaaminenkin tyrehtyi. Ajatusmaailma alkoi kääntyä siihen, että okei nää on nyt mun tulot. Joku voi tienata vielä vähemmän palkkatyöstään vaikkei ulosottoa lyhennäkkään tai mahdollisesti lyhentää kallista autolainaa sekä kulutusluottoa. Asenne myös työntekoon muuttui.  Aloin hakemaan töistä enemmän muita motivaatiotekijöitä kun raha. En kokenut olevani, niin köyhä mutta yhtäkaikki vankilassa velkojen vuoksi.

2019

 2019 taisin ostaa jonkin talouden hallintaan ohjaavan kirjan. Kirja oli itselleni sekava, enkä saanut siitä käytännön hyötyä, varmaan osaksi siksi ettei sitä oltu räätälöity erilaisiin elämäntilanteisiin.  Sen luettuani aloin kuitenkin pitkästä aikaa miettimään tulevaisuutta ja tulevaisuuden haaveita. Voinko ikinä toteuttaa niitä ja millä rahalla. Varovaisesti kerran aloin kuvitella että voisiko ollakkin velatonta elämää? Voisiko minullakin mahdollisuus vaurastua. Edelleen ne varsinaiset työkalut puuttui, mitä tälläinen ummikko tarvitsi. Lisäksi ahdistuneisuus kasvoi kun aloin pitkästä aikaa laskemaan velkoja ja olisiko niitä edes mahdollista maksaa elinikänä.   Tässä kohtaa myös oivalsin enemmän, mitä se vauraus tarkoitti. Se ei olekaan sitä,  että tienaa paljon rahaa.

2020

2020 alussa palasin lomareissulta ja tulevaisuuteen liittyvä haaveeni sai siellä taas vahvistusta. Se unelma vaatii rahaa. Oli myös iso unelma onnellisemmasta, kivuttomasta arjesta yleensäkin.  En muista mistä alunperin eksyin tutkimaan mielen hallintaa ja sen merkitystä koko elämään. Aihe oli pitkään kiinnostanut, mutta ehkä enemmän teoreettisesti, enkä käytäntöön ikinä mitään vienyt. Menetin läheisen ihmisen alkuvuodesta ja terapeutti suositteli ahdistuksen hoitoon tietoista läsnäoloa ja hengittelyä.  Silloin muistin palata vanhan itseäni kiinnostaneen aiheen pariin.  Imin netistä tietoa itseeni kuin sieni, meditoin ja aloin kuvittelemaan eläämääni sinne, mihin haluan. Onnellisena, lämpimässä, ilman taloushuolia, ilman terveyshuolia. Puolen vuoden paikkeilla alkoi tapahtuakin asioita.  Sain jostain yllättäen itseluottamusta, jonka ulosottovelkaisuus oli painanut entisestään alas. Mielenrauhani lisääntyi.  Mitä pahaa voisi tapahtua jos antaisi vaan mennä?
Vuoteen 2020 joudun kyllä palaamaan takaisin vielä seuraavassa tekstissä. Niin tärkeää ja kivaa asiaa kerrottavaksi.

 

 Ai niin tähän loppuun pakko kertoa jännä juttu. Jos, miettii että olen kokenut olevani vuosien ajan köyhä, kykenemätön säästämään jne.  Oivalsin että olen kuitenkin pystynyt 3 vuonna ulosoton jälkeen matkustamaan kaukomaissa, eikä kaikista halvimmissa puitteissa. No miten se onnistui. Pystyin säästämään, kun oli tarpeeksi kova motivaatio, enkä edes asiaa tuolloin miettinyt tai tiedostanut. Maksoin matkanjärjestäjän matkan osissa ennen matkaa ja matkarahat sain kerättyä myös jemmaan.

Mahtavaa ja unelmien täyteistä uutta vuotta! <3

Muista, että sinusta on mihin vaan!

 

1 Kommentti

  1. Maria

    Ihana😘 Sait mut kyyneliin❤ *Onnesta*🥰

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jenni

Olen 34- vuotias ulosottovelallinen nainen, jolla on suuria unelmia tulevaisuudelle. Tavoitteena matkallani maksaa tehostetusti velkoja, säästää ja kokea samalla vaurautta.

“Muuta ajatuksesi, voit muuttaa koko maailmasi”

Uutta blogeissa

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Disclaimer: Kirjoituksen mainittuja sijoituskohteita ei tule tulkita sijoitussuosituksiksi, eli kehotuksesi, merkitä tai myydä mainittuja kohteita. Sijoittaja vastaa aina itse sijoituspäätöksistään. Kirjoitus sisältää myös mainoslinkin, joka on merkitty *-tunnisteella...

lue lisää

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!