Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Uusi vuosi – sama minä

mennessä | 27.12.2020 | Ohjat omissa käsissä -blogi | 2 Kommentit

Kasvun ja selviytymisen vuosi 2020

Kulunut vuosi 2020 vetää mielen nöyräksi. Suurimpina henkilökohtaisina onnistumisina nousevat esille keväällä saatu vakituinen virka, sekä syksyllä aloitettu Rahabalanssin valmennus. Molemmilla on ollut vakautta ja varmuutta tuova vaikutus, vastapainona stressille ja kiireelle. Kuluneen vuoden taustalla on yhä ollut surutyö viimevuosien kahdesta merkittävästä menetyksestä. Olen tuntenut niin pohjatonta ikävää ja surua, mutta samalla myös niin ääretöntä rakkautta ja kiitollisuutta. Minä selvisin.

 

Anna itsellesi kiitos kuluneesta vuodesta!

“Rahabalanssin valmennuksen alkaessa nettovarallisuuteni oli miinuksella -18 157e. Tänään, 3,5kk myöhemmin lukema on -10 180e.”

Kiitän itseäni sinnikkäästä tunteiden työstämisestä, ja eteenpäin suunnatusta katseesta. Kiitän itseäni myös taloudellisen tilanteen rehellisestä tarkastelusta, sekä avun hakemisesta. Rahabalanssin valmennuksen alkaessa nettovarallisuuteni oli miinuksella -18 157e. Tänään, 3,5kk myöhemmin lukema on -10 180e. Valmennusmatka on vasta alussa, mutta olen niin kiitollinen jo nyt saavutetuista tuloksista. Ja mikä tärkeintä, velaksi eläminen on loppunut kokonaan Enää ei ole tarvetta tasapainottaa taloutta luottokortilla, eikä tulisi mieleenkään ostaa mitään osamaksulla. Tärkein muutos on siis tapahtunut ajattelu- ja toimintamalleissa. Velaksi ei pidä elää. Se ei ole kestävä tie.

 

Uusi vuosi – sama minä

“En lupaa olla parempi ihminen, enkä aloita jo perinteeksi muodostunutta helvetinterveellinenelämä-kuuria taas tammikuussa.”

En anna tulevalle vuodelle lupauksia paremmasta minästä. En lupaa olla parempi ihminen, enkä aloita jo perinteeksi muodostunutta helvetinterveellinenelämä-kuuria taas tammikuussa. Ne lupaukset eivät tee minua onnelliseksi, eivätkä ole kestäviä. Aion olla sama minä, vaikka vuosi vaihtuu uuteen. Pyrin jo nyt tekemään pieniä päivittäisiä päätöksiä, jotka vievät kohti isoja ja pieniä unelmia. Arkisilla valinnoilla rakentuu kestävä muutos, eikä noin viikon kestävillä täyskäännöksillä.

 

Ohjeita itselleni tulevalle vuodelle

Tiina. Pidä fokus unelmissa, ja tee pieniä asioita unelmiesi eteen joka päivä. Anna elämän tuntua; ilon ja surun balanssi on se juttu! Ole rohkea, ja mene kohti pelkojasi. Tarkastele elämääsi rehellisesti, äläkä häpeä pyytää apua epäkohtien korjaamiseksi. Pidä hyvät ihmiset lähellä, ja määritä muille rajasi. Ja mikä tärkeintä: KUNNIOITA ITSEÄSI.

 

“Juoskoon tää kansa sen kiireensä kii, jota varten tänne muka synnyttiin. Mulla ei oo kiire minnekään, aion sulle kynttilän nyt sytyttää. Joka päivä yritän sen ymmärtää, kuinka tää kaikki joskus häviää. Ja se rikkaus, joka kuuluu elämään. Sitä silmillä pysty mä en näkemään. Särkyköön suruni hetkeksi pois, eikä viha mun sisällä vaikerois. Tahdon vain hetkisen hengähtää, aion sulle kynttilän nyt sytyttää.”
-Haloo Helsinki
En saa Rahabalanssilta taloudellista hyötyä blogin kirjoittamisesta. Blogi on henkilökohtainen, ja kokemukset ja ajatukset omiani.

 

-Tiina

2 Kommentit

  1. Lotten

    Hieno juttu tuo miinuksen vähentyminen ja plussaa kohti meno! Hyviä ohjenuoria myös tuo luottojen karttaminen. Itse havahduin siihen sairasloman yllättäessä. Sen jälkeen olen ollut harkitsevaisempi. Hyvää uutta vuotta!

  2. Tiina

    Nostan maljan, kun saan nettovarallisuuden nollille! Siihen on vielä hetki matkaa, mutta toivottavasti tämän vuoden aikana. 🙂 Hyvää kuluvaa vuotta myös sinulle, ole rohkea ja nauti elämästä!

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tiina

Olen 32v keskituloinen sinkkunainen. Asun pk-seudulla omistusasunnossa, ja olen vakituisessa työsuhteessa.

Taloudenhallintataitojen puuttumiseen olen havahtunut avioeron jälkeen. On tullut aika ottaa ohjat omiin käsiin; kun ohjat ovat omissa käsissä, tietää minne on menossa.

Ohjat omissa käsissä-blogi

Uutta blogeissa

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Disclaimer: Kirjoituksen mainittuja sijoituskohteita ei tule tulkita sijoitussuosituksiksi, eli kehotuksesi, merkitä tai myydä mainittuja kohteita. Sijoittaja vastaa aina itse sijoituspäätöksistään. Kirjoitus sisältää myös mainoslinkin, joka on merkitty *-tunnisteella...

lue lisää

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!