Tiedän, että isojen suunnitelmien pilkkominen pieniin osiin on joskus hankalaa. Ja etenkin sen näkeminen, miten tämän hetken valinnat tosiasiallisesti vaikuttavat tulevaisuuden talouteen, aina 30 vuoden päähän, voi tuntua lähes mahdottomalta.

 

Siksi olen rakentanut työkalun, jonka avulla jokainen voi nähdä mihin oma talous on menossa. Rahabalanssi® Varallisuustyökalu ja omavalmentaja on heille, jotka haluavat ymmärtää ja nähdä, miten omat taloudelliset valinnat oikeasti vaikuttaa siihen mihin päädymme. Jotka haluavat apua tavoitteiden laskemiseen ihan todelliseen omaan talouteensa pohjaten.

 

Rahabalanssi® Varallisuustyökalu on excel-pohjainen työkalu, johon oman talouden nykytilan tiedot syöttämällä saat valmiin analyysi taloutesi nykytilasta sekä talouden kehitysnäkymät aina 30 vuodelle.

Tutustu Rahabalanssi® Varallisuustyökaluun ja omavalmentajaan videolta

Tekemäsi analyysi- ja taloustyökalu on minun mielestäni aivan I-H-A-N-A! Olen joskus uppoutunut useammaksi tunniksi miettimään, suunnittelemaan ja haaveilemaan erilaisia vaihtoehtoja, miten raha-asiani voisivat mennä eri skenaarioissa. Työkalu on tosi laaja ja se riittää todella pitkälle – sekä oman talouden hallinnassa ja suunnittelussa että myös mahdollisen vaurastumisenkin polulla, sijoittaa sitten pörssiin tai asuntoihin. 

 

Varallisuustyökalun käyttäjä

Miksi?

Vuoden valmennusurani aikana olen huomannut, että ison kuvana näkeminen pienistä paloista ei ole aina kirkasta ja selkeää. Ihminen on taipuvainen ratkaisemaan nykyhetken kimurantteja tilanteita siten, että juuri nyt saamme mahdollisimman miellyttävän olon tai vältämme ikävät tunteet. On vaikeaa nähdä sitä, miten 20 € viikoittain heräteostoihin ruokakaupassa voikin olla kokonaisvarallisuudessamme 30, jopa 90 tuhannen euron menetys, riippuen mitä rahan kanssa jatkossa tekisimme. 

 

Koska minä olen aina nähnyt ja ymmärtänyt miten resurssien oikealla ohjaamisella saavutetaan isoja asioita, olen alkanut yli vuosi sitten rakentamaan erilaisia excel-työkaluja, joiden avulla vyörytetään velkoja tai tarkkaillaan varallisuuden kehitystä. Se ei kuitenkaan riitä. Se mistä asiakkaat kiittävä ja mikä todella tuo arvoa on kykyni ajatella ja nähdä. Loputtomasti ratkaisuja ja  mahdollisuuksia. Niinpä aloin rakentaa pikkuhiljaa työkalua, johon voisin ulkoistaa tapaani ajatella ja nähdä. Pienten asioiden yhteisvaikutus aina vuosien päähän. 

 

Kymmenien, ihan rehellisesti taitaa lähennellä sataa, työtuntien, testausten, esiversioiden, hiomisten ja uudelleen testausten seurauksena rakentui työkalu, jonka avulla sinäkin näet potentiaalisi ja voit tehdä muutoksia tavoitteistasi kohti. Näet myös ihan konkreettisesti miten määrittää tai laskea oma tavoitteesi. Oli myös myönnettävä, että oman kalenterini hallitsemiseksi täytyi saada ulkoistettua ajattelutapani. Lisäksi henkilökohtaiseen valmennukseen verraten sain tuotua osaamistani satoja euroja huokeampaan hintaan jokaisen saataville.

 

Autan siis sinua laatimaan tavoitteet ja suunnitelman, sinun  ei tarvitse kuin ottaa määrätietoisia askelia niitä kohti!

 

Miten?

Varallisuustyökalussa velat on huomioitu korkoineen, joten työkalu antaa hyvin realistista kuvaa velkojen maksuajasta. Lisäksi työkalu auttaa arvioimaan talouden säästöpotentiaalia.

 

Työkalu sisältää useita apuvälineitä oman tavoitteen asettamiseen muun muassa arvion eläkeajan tulotarpeesta, mikäli elintasoa ei haluta nykytilasta supistaa. Lisäksi työkalussa on useita muuttujia, joiden avulla voit tarkastella miten esimerkiksi asumiskulun muutokset vaikuttavat talouden säästövaraan tai miten tulotason muutos vaikuttaa kokonaistalouteen.

 

Työkalu on rakennettu valmentavaksi kokonaisuudeksi, joten työkalu kertoo sinulle tämän hetken taloutesi suunnan ja stressitason, onko se velkaantuva, neutraali vai kasvava. Työkalu auttaa myös arvioimaan sopivaa talouden puskurin suuruutta.

 

Työkalun avulla voit olla itse itsesi valmentaja ja rakentaa itsellesi useita eri skenaarioita miten kehittää varallisuutta, millä toimin  lisätä säästövaraa vaurastumiseen ja milloin saavuttaa oma tavoitetila.

 

Työkalun ja ohjemateriaalin avulla voit laatia itsellesi sopivan toimivan budjetin, jotka tukevat tavoitteitasi tai velkavyörytys- ja varallisuudenkehityssuunnitelmat.

 

Kun aloitat käyttämään varallisuustyökalua, etene järjestyksessä sivu kerrallaan. Kun täytät ja käytät työkalua, ota tarkasteluun samalla kulloisenkin taulukon omavalmennus -video, jonka avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn sekä tiedon käyttöösi.

 

Omavalmennus auttaa sinua itseäsi oppimaan ja opettelemaan oman taloutesi tulkintaa, löytämään muutoskohteita sekä tekemään toimenpiteitä tavoitteidesi saavuttamiseksi.

 

Omavalmentaja materiaalissa on konkreettiset ohjet miten täytät työkalua, joten et tarvitse excel-osaamista ennestään.

 

Kenelle?

Varallisuustyökalu sopii kaikille, joilla on peruskäsitys omasta taloudestaan, kuten tuloista tai menoista. Varallisuustyökalu auttaa arvioimaan talouden tilaa ja rakentamaan omaa taloutta vakaasti kehittyväksi.

 

Varallisuustyökalu on hyödyllinen tulotasosta riippumatta. Sillä lopulta varallisuuden kehittämisessä on eniten kyse siitä miten toimia rahan kanssa, eikä niinkään tulojen suuruudesta.

 

”Ei ne isot tulot vaan ne tietoiset menot” on mottoni. Sen ajatuksen kanssa olen kehittänyt 30 000 € osakesalkun vain 4 vuodessa, vaikka olin kotiäitinä tästä lähes kokoajan.

 

Työkalua varten sinun ei tarvitse olla budjetoinut taloutesi menoja tai vielä sijoittaa. Riittää, että haluat lähteä tätä tarkastelemaan ja kehittämään. Mikäli tarvitset tukea sijoittamisen aloittamiseen Rahabalanssi® Askeleet vaurauteen tarjoaa kattavan peruspaketin rahasto-, osake- ja asuntosijoittamiseen.

 

Mikäli oma talous tuntuu haastavalta hallita ja oman talouden varojen ja velkojen selvittämisen sekä kulujen hahmottaminen aiheuttaa stressiä, suosittelen ensin saattamaan omaa taloutta tasapainoon. Tähän saat apua Rahabalanssi® Tasapainoon- verkkovalmennuksesta.

Aloita oman taloutesi näkeminen aivan uudella tavalla.

Tilaa käyttöösi Varallisuustyökalu ja omavalmentaja

Mukana alennetulla hinnalla saat jopa 5 -bonusvideota.

 

Omavalmentaja VIDEO BONUS 1: Varojen nosto ja FIRE

Taloudellisen riippumattomuuden laskentakaava voi olla tuttu.

Tämän kaavan mukaan kuukausittaisten tarve kerrotaan 12:ta ja tästä saatu tulos kerrotaan edelleen 25:llä. Näin saadaan teoriassa FIRE (Financial independence, retire early) luku, jonka turvin varallisuuden tuotto kattaisi elinkulut ilman, että varallisuus koskaan ehtyisi.

FIRE laskukaava ei kuitenkaan ota kantaa siihen, mihin varallisuus on sidottu.

On tyystin eriasia onko esimerkiksi 500 000 € omassa omistusasunnossa tai Lamborghinissa vai sijoitusasunnoissa ja pörssissä (vaikka toki nämä voivat olla mukana omassa FIRE potissasi)

Varojen nosto ja FIRE videolla omavalmentaja kertoo miten määrität oman FIRE tasosi siten, että varasi eivät ikinä ehdy, eli elät sijoitustesi tuotoilla tai siten, että nostat itse pikkuhiljaa myös pääomaasi, jolloin käytät itse varasi elinaikanasi.

Lisäksi tässä FIRE lukemassa lasketaan todellisten nykyisten elinkulujesi mukainen elintaso inflaatio sekä verot huomioiden, joten juuri tarkempaa pottia on vaikea arvioida.

 

Omavalmentaja VIDEO BONUS 2: Veloista vauraaksi

 

Vaikka tämän hetken nettovarallisuus olisi miinusmerkkinen ja velkojen sekä pienten osamaksujen määrä tuntuisi kuormittavalta, jokainen lyhennetty velkaeuro kuljettaa kohti nollapistettä ja sen jälkeen vaurastumista.

Hieno asia on kuitenkin se, että huolimatta tästä hetkestä, voidaan tehdä pitkäjänteisesti asioita, jotka tukevat taloudellisia tavoitteita. Omavalmentajan avulla videolta näkee kuinka velan maksun ja säästämisen aloittamisen sekä sijoittamisen keinoin voidaan saavuttaa jopa satojen tuhansien eurojen nettovarallisuus 30 -vuodessa, vaikka käynnistymiseen menisikin jonkin aikaa.

Tärkein on nähdä mahdollisuuksia ja uskoa siihen, että toimimalla tavoitteiden mukaan, kasvattamalla puskuria ja ehkäisemällä lisävelkaantumista, voidaan saavuttaa taloudellinen mielenrauha, jopa riippumattomuus pitkäjänteisyydellä.

 

 

Omavalmentaja VIDEO BONUS 3: Asuntojen tuoton seuranta ja kassavirran kasvu

 

Omavalmentaja VIDEO BONUS 4: Kuukausibudjetin tekeminen budjettisuunnitelmasta

 

Omavalmentaja VIDEO BONUS 5: Osake- ja rahastosijoitusten kehitysseuranta

224,00

Kyllä, haluan ehdottomasti työkalun käyttöön!

Onko sinulla kysyttävää, lähetä minulle vieti!

9 + 7 =