Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Vieraskynäkirjoitus: Lukija “Tavoitteena velkataakan purku” – sarjan takaa.

mennessä | 7.5.2021 | Blogi, Rahabalanssi-blogi, Vieraskynäkirjoitus | 0 Kommenttia

Taloudellinen muutosmatkani on esiintynyt Jennan Rahabalanssi-blogissa Lukijan tarina: tavoitteena velkataakan purku juttusarjassa.

 

Lue postaukset: Lähtötilanne velkataakan purkuun sekä  kuulumisia ja maali saavutettu.

 

Velkataakan purku sijoittui vuodelle 2019, mutta sitä ennen seitsemän vuotta elin velkakierteessä (vuosina 2012 – 2018). Nuo vuodet olivat stressiä, ahdistusta ja jatkuvaa pahaa oloa.

 

Pahaa velkaa kertyi 30 000 euroja, jonka lisäksi oli auto- & asuntolainaa. Velkakierre alkoi vuonna 2012, kun olin juuri eronnut ja halusin laittaa kodin kivaksi, remontoin siis kodin velkarahalla. Rahaongelmia aiheutti etenkin kausityö ja puskurin puuttuminen. Tili meni laskuihin ja pikkuhiljaa elinkulut katettiin velalla.

 

Päivin kuva: Vuonna 2014, olin 27 -vuotias yksinhuoltajaäiti, sinkku ja velkaantunut. Panostin ripsipidennyksiin ja kampaajalle, olin todella ahdistunut ja jaksamisen äärirajoilla. Nyt vuonna 2021 elän kiireetöntä kotiäitiarkea. Tuloni ovat alle puolet vuoden 2014 tuloista, mutta elän täyttä elämää ja säästän satasia.

 

Velkamäärä kasvoi jatkuvasti. Äkkiä oltiin tilanteessa, että lyhennän minimieriä eikä velka enää lyhene. Korot ja kulut pitävät velkasumman samana. Kesäkuussa 2016 otin yhdistelmälainan, mutta tuosta ei ollut apua, kun velkaantumiseen johtaneet syyt eivät muuttuneet. Olin riippuvainen nettishoppailuun ja tilasin tavaraa osa-maksuilla.

 

Muutos tilanteessani tapahtui loppuvuodesta 2018 kun erosin, muutin omaan kotiin, lopetin toisen työn ja päätin muuttaa koko elämäntyylini. Tarkastelin kulutusta, aloitin budjetoinnin ja aloin ihannoimaan minimalismia. Yksinkertaistin elämääni ja ostin vain tarpeeseen. Lisämotivaatiota velan maksuun toi vauvauutinen.

 

Kesäkuussa 2019 olin jäämässä äitiyslomalle ja etsin säästövinkkejä ja apua tehostaakseni loppuvelanmaksua. Löysin Jennan ja minulle tehtiin velkavyörytyssuunnitelma. Tuolloin minulla oli vielä yhdistelmälaina ja pahaa velkaa jäljellä 8030 €. Vuoden 2019 aikana sain maksettua suunniteltua nopeammin velat, jäljelle jäi vaan yhdistelmälaina.

 

Nyt elämme vuotta 2021. Yhdistelmälainakin on maksettu ja olen alkanut kertomaan Instagramissa velkatarinaani. Annan vinkkejä siitä, mikä minua auttoi tällä matkalla ja mitä olen oivaltanut käydessäni läpi noita vuosia. Tili on minulle terapiaa. Ota Instagramissa seurantaan tilini @kolmiokuudelle.

 

Lämmin kiitos Jennalle, sait minut kiinnostumaan rahasta. Sisälläni on rauha ja hyvää oloa tuo kun hallitsen itse rahojani. Muutos on mahdollista!

 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 31-vuotias vaimo, yrittäjä ja sijoittaja sekä hifisti pihi kotiäiti.

Uutta blogissa

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!