Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Voiko rahalla ostaa turvallisuutta?

mennessä | 5.2.2021 | Ohjat omissa käsissä -blogi | 0 Kommenttia

Tunne turvallisuudesta on sisäsyntyistä, mutta voimmeko ostaa rahalla turvallisuutta?

Minulla on aivan mielettömän ihana pikkusisko. Kysyin häneltä, että voiko rahalla mielestäsi ostaa turvallisuutta? Hän vastasi hetkeäkään empimättä, että kyllä voi. Voi ostaa esimerkiksi turvamiehen. Rakastan hänen mutkatonta ajatteluaan!

Vakuutukset

Joidenkin mielestä turhia, mutta minulle ne edustavat turvallisuutta. Kotivakuutus, matkavakuutus, auton vakuutukset, lemmikin vakuutus, tapaturmavakuutus. Jokainen tuo turvaa vahingon varalle. En koe maksavani pelkästään vakuutuksesta tuotteena, vaan myös siitä että minulla on turvallinen olo. Aika pitkään hinta näytteli vakuutusta valitessa sitä suurinta roolia, mutta nykyään tilanne on toisin. Luen vakuutuskirjat läpi tarkkaan, ja vertailen sisältöjä hinnan lisäksi. Säästän mielummin jossakin muussa, kuin vakuutusten sisällössä. Pyrin kilpailuttamaan vakuutukset noin kahden vuoden välein. Näen vakuutuksia kilpailuttaessani aina ihan aidosti vaivaa. Kyselen paljon, jotta varmasti olen tietoinen mistä maksan. Tiedätkö sinä, mitä sinun vakuutuksesi pitävät sisällään?

Auton turvallisuus

Kun valitsen autoa, luen aina läpi törmäystestien tuloksia. Testitulokset eivät kerro absoluuttista totuutta, mutta paljastavat esimerkiksi selkeät rimanalitukset. On hyvä myös huomioida, että jotkut valmistajat tarjoavat autoihinsa oleellisia turvallisuusvarusteita vain lisävarusteina. Viimeisin autoni on kooltaan pieni, ja huomasinkin törmäystestien tulosten perusteella pienten autojen turvallisuudessa olevan merkittäviä eroja. Yksi mielestäni helppokäyttöisimmistä sivustoista törmäystestin tulosten seurantaan on  Euro NCAP | The European New Car Assessment Programme

Turvallinen asuinympäristö

Jos nyt olisin ostamassa omaa asuntoa, kiinnittäisin sijainnin lisäksi huomiota asuinympäristön turvallisuuteen. Totta on, että ei mistään enää löydy lintukotoa. On olemassa kuitenkin joitakin mittareita, joista voi saada tukea päätöksentekoon turvallisuusaspektia ajatellen. Esimerkiksi katuturvallisuusindeksi antaa hyvin viitteitä harkitsemasi alueen tilanteesta. Katuturvallisuusindeksi koostuu yleisellä paikalla tapahtuneiden poliisille ilmoitettujen ryöstöjen, pahoinpitelyiden, vahingontekojen, ratti- ja liikennejuopumusten painotetusta lukumäärästä suhteessa väestömäärään. Mitä korkeampi luku, sen parempi tilanne on indeksin mukaan. Poliisin julkaisemia alueellisia tilastoja on saatavilla osoitteesta Tilastot – Poliisi

Turvalliset harrastusvälineet

Ihan pienillä panostuksilla voi lisätä arkeen turvallisuutta. Esimerkiksi Harrastusvälineiden valinnassa (urheilu) voi pohtia turvallisuutta yhtenä valintakriteerinä. Talviurheilujalkineet olen valinnut pito-ominaisuuksien perusteella. Samoin heijastinliivi on ehdoton pimeällä lenkkeillessä. Talvipyöräilyssä pitäviin renkaisiin kannattaa satsata, puhumattakaan kypärän ominaisuuksista. Kuntosalille olen hankkinut kaksi paria kenkiä, jotka palvelevat myös turvallisuusominaisuuksiltaan molemmat hyvin erityyppistä harjoittelua. Pieniä satsauksia, mutta turvaavat jokapäiväistä elämää kaikki tavallaan.

Rahastot, turvallisuutta tulevaisuuden varalle?

Jos ostan rahastoja, ostanko samalla itselleni turvallisuutta tulevaisuuden varalle? Matalien korkojen vuoksi pitkäaikaisia säästöjä ei kannata makuuttaa tilillä. Ostamalla rahastoja voi sukan varteen jemmatun rahan laittaa töihin. Korkoa korolle! Tuoko se sitten sitä turvallisuutta, että säästöt ovat kunnossa? Vastaukseni on selkeä; Kyllä. Tämä oli kohdallani yksi ratkaiseva syy lähteä Rahabalanssin valmennukseen; halusin arkeeni lisää turvallisuutta, ja sitä sain. Matka on edelleen kesken, mutta mieli on levollinen. Minulla on turvallinen olo.

Sain kunnian olla blogivieraana Päiväkirjani sinulle – sanoja sydämestä sydämelle-blogissa. Vieraskynä-kirjoitukseni käsittelee surua, ja sitä ettei rahalla voi ostaa lisää aikaa. Pääset lukemaan kirjoitukseni tästä: Ihminen luopuu kaikesta kerran.

Ps Tätä blogia ei ole kirjoitettu yhteistyössä Rahabalanssin kanssa. Maksan valmennuksen kokonaisuudessaan itse.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tiina

Olen 32v keskituloinen sinkkunainen. Asun pk-seudulla omistusasunnossa, ja olen vakituisessa työsuhteessa.

Taloudenhallintataitojen puuttumiseen olen havahtunut avioeron jälkeen. On tullut aika ottaa ohjat omiin käsiin; kun ohjat ovat omissa käsissä, tietää minne on menossa.

Ohjat omissa käsissä-blogi

Uutta blogeissa

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

Disclaimer: Kirjoituksen mainittuja sijoituskohteita ei tule tulkita sijoitussuosituksiksi, eli kehotuksesi, merkitä tai myydä mainittuja kohteita. Sijoittaja vastaa aina itse sijoituspäätöksistään. Kirjoitus sisältää myös mainoslinkin, joka on merkitty *-tunnisteella...

lue lisää

Arkisto

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!