Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Vuodessa 15 t. Kesäkuu numeroina, talouden kehitys

mennessä | 18.6.2020 | Blogi, budjetointi, hoitovapaa, säästäminen, sijoittaminen, talouden hallinta, talouden kuukausiraportti, unelmat, vauraus | 0 Kommenttia

Ennen hiljaiseloani jaoin viimeksi talouteni kehitysraporttia syyskuulta 2019. 


Kts. Syyskuu

Kuinka talouteni on kehittynyt tänä aikana?

Tileillä oleva varallisuus:
Puskurit 8000 e
Käyttösäästö 500 e
Hyvinvointi/matkakassa 1000 e
Kirppistili 800 e
Käyttötilin ylijäämä (eli budjetoimattomat) 33 e
Muut tilit 1600 e

(Tileistä huomioin vain henkilökohtaisen varallisuuteni, en yhteisiä varoja)

Tilit yhteensä 11 933 e (syyskuu 6135,49 e)

Sijoitussalkkuni arvo on 10213 euroa (syyskuu 6326,70 e)
(Oma salkku)

Asuntovarallisuus on 17 859 euroa (syyskuu 15 097 e)
(Oma asuntoni 50/50 omistusasunnosta)
Varat kaikkineen + 40055 e (syyskuu + 27 559,47 e)
Varallisuus kasvanut 12 495,53 e
Kun peilataan tilannetta vuoden 2019 kesäkuuhun, on varallisuus kasvanut seuraavasti:
Osakkeet/rahasto 5975,22 e -> 10213 e (+ 4237,78 e)
Tilit 4630,83 e -> 11933 e (+ 7302,17 e)
Asunto nettona 14 188,43 e -> 17859 e (+ 3670,57 e)
Varallisuus kasvanut vuoden aikana säästämisen kautta (sijoitettu osa, osa tileillä) 11 539,95 euroa
Ja kokonaisuudessa asuntolaina huomioiden 15 210,52
Millaisilla tuloilla varallisuus on kasvanut?
Olen äitiyslomalla tienannut nettona 1669 euroa/kuukaudessa 1/2020-6/2020 (lapsilisät olen laittanut lapsille, eli eivät ole huomioitu tuloissani), sitä ennen vuoden 2019 todella pienellä vero % nettoa jäi 1750-2100 euroa.
Kesäkuun 2019 olin kotihoidon tuella alle 500 e/ kk tuloilla.
Olen itseasiassa yllättynyt varallisuuteni nousseen jo 40 000 euroon. Vuosi sitten ajattelin sen nousevan kokonaisuudessaan 10 t e, eli 35 t e.
Asuntolainasta pitäisi saada maksettua vielä pari kymppiä pois, että olisi vakuuksia vapaana sijoitusasunnon pohdintaa ajatellen.
Olen jäämässä hoitovapaalle jälleen ja nettotuloni putoavat lapsilisineen vähän yli 500 euroon/kk. Tavoite on jatkossakin sijoittaa pientistä tuloista huolimatta. Sijoitustavoite kuukaudessa on 20 %. En erikseeen säästä, sillä puskurit ja käyttösäästöt on kerättynä.
Veronpalautuksia tulen saamaan syyskuussa hieman yli 500 euroa, joka menee ”unelmarahastoon” aka kirjan mahdollistamiseen.
Katsotaan taas mitä talouteeni kuuluu viimeistään vuoden lopussa!
Jenna Mama

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 32-vuotias vaimo, yrittäjä ja sijoittaja sekä hifisti pihi kotiäiti.

Uutta blogissa

Arkisto

Raha on resurssi, jota tietoisesti ohjaamalla saat elämääsi aidosti merkityksellisiä asioita lisää. Oli se sitten vapaa-aikaa tai unelmiesi ura! 

Raha on väline, sinulle merkityksellisiin asioihin!

Raha on resurssi elämässämme, emme voi kiistää sen tärkeyttä, mutta raha itsessään on väline, joka käsissämme oikein ohjattuna muuttuu mahdollisuuksiksi ja lisääntyväksi merkityksellisyydeksi omassa elämässä.

Olen selvittänyt ajatusten, tunteiden sekä toimintamme vaikutuksia talouteen ja vastaavasti taloudellisen tilanteen vaikutuksia hyvinvointiimme.  Taustani ansiosta minulla on erinomainen ymmärrys muutoksen tukemisen keinoista ja mitä aidosti mielessämme ja toiminnassamme tulee tapahtua, jotta muutos onnistuu.

Taustani ansiosta työterveyteen erikoistuneena hyvinvoinnin asiantuntijana käsittelen talouden teemoja inhimilliset lähtökohdat, tilanteet ja arvot huomioiden. Se mikä on tuottavin, ei läheskään aina ole inhimillisesti paras, eli sinulle merkityksellisin!

Taustani työterveyshoitajana on näyttänyt myös talouden moninaiset roolit elämässämme ja sen haastekokemusten haittavaikutukset aina perhevapaiden, opiskelun, työkyvyn, alanvaihdon kuin eläkkeenkin suhteen. 

Pääkanavani vaikuttajana on Instagram, joissa jaan ajatuksiani päivittäin taloudellisen hyvinvoinnin kokonaisuudesta oman kasvun ja heikkouksienikin kautta sekä tietoa talouden hallinnasta ja taloudellisen hyvinvoinnin kehittämisestä erityisesti ruohonjuuritasolla ja arkitalouden kautta.

Olen myös konkreettisesti tukemassa ja luomassa toimivia yksilötalouden ratkaisuja ja keinoja sopeuttaa omaa toimintaa erilaisiin, muuttuviinkin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi asiakkaani ovat onnistuneet maksamaan valmennusten avulla velkoja tuhansia euroja muutamissa kuukausissa olemassa olevilla tulovirroilla. Muutoksella on edetessään valtava voima.

Olen muun muassa kouluttanut alanvaihtoa suunnittelevia oman talouden muovaamiseen tavoitteille sopivalle tasolle sekä kannustanut ja auttanut satoja ihmisiä kokemaan taloudellista mielenrauhaa ja suunnittelemaan omaa talouttaan paremmin. Talouden hallinnalla on työtäni tarkastellen positiivisia vaikutuksia aina omaan hyvinvointikokemukseen saakka. Lisäksi peilaan toimintaani vahvasti näyttöön perustuvaan tietoon muun muassa muutoksesta, voimavarakeskeisestä toiminnasta ja vahvuuksista. Jokainen ansaitsee vahvan taloudellisen itsetunnon.

Esikoiskirjani on tulossa kesäkuussa 2022 MoneyMindfulness -muutoksen työkirja, joka pureutuu tutkittuja menetelmiä hyödyntäen muutokseen ja sen edistämiseen. Tieto yksin ei sitouta muutokseen.

Vaikka pidän sijoittamista ja säästämistä erittäin tärkeänä kokonaisuutena, oman talouden hallinta alkaa oman toiminnan tunnistamisesta ja kulutussuhteen sekä rutiinien muuttamisesta.

Säästäminen tai sijoittaminen eivät teknisenä toimintana takaa sitä, että raha voidaan pitää säästössä tai sijoituksissa. Kakku tulee leipoa ensin, jotta se voidaan kuorruttaa, sen vuoksi painotan perusasioiden viilaamiseen, oman toiminnan ymmärtämiseen sekä ajattelun ja toiminnan muutokseen kokonaisvaltaisesti.

Mitä tahansa tunteita raha sinussa herättääkään, autan sinua saavuttamaan toivomasi ja tavoittelemasi taloudellisen hyvinvoinnin tilan. Kehitetään yhdessä taitojasi niin, että voit säästää ja kokea taloudellista vahvaa itsetuntoa, valjastaa taloutesi mahdollistamaan merkityksellisiä asioita ja unelmiesi toteutumista, riippumatta missä olet nyt.

Rahataidoilla on suurempi merkitys taloudelliseen tasapainoon, kuin pelkillä tuloilla. Autan sinua lähemmäs MoneyMindfulness, hyvinvoivan talouden tilaa. 

Autan sinua näkemään mahdollisuuksia ja rakentamaan vahvan väylän merkityksellisempää elämää ja arkea kohti!

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!