Palaute

Palaute

Palaute

Palaute

Palaute

Palaute

Palaute

Palaute

Palaute

Palaute

”Järjestin Leidit Brunssilla -tapahtuman Seinäjoella, jossa Jenna oli puhujavieraanani. Jennan olemus oli niin luontevaa, että saimme nopeasti tapahtuman tunnelman juurikin siihen mihin halusimme: rento, mutta ammattimainen. Hänen kanssaan yhteistyö sujui mutkattomasti jo ennen kuin tapasimme kasvotusten; yhteydenpito oli vaivatonta ja pääsimme helposti yhteisymmärrykseen asioista kuten ohjelman sisältö ja esim. koronatilanne ja sen mahdolliset vaikutukset tapahtuman toteutukseen.

Sovimme jo alustavasti, että teemme jatkossakin yhteistyötä – Jenna Mattilaa voin siis käsi sydämellä suositella jokaiselle sekä kuluttajalle että yrittäjälle!”

– Leidit Brunssilla perustaja, Rebekka Bwanga-Koba

Yksityisvalmennuksessa sain Jennalta hyviä ajatuksia siitä kuinka valmistautua eläkeikään ottaen huomioon sekä talouden että terveyden.

Olin itse miettinyt asioita jo etukäteen, mutta Jennan kanssa keskustellessa sain niihin uusia näkökulmia. Keskustelun jälkeen ryhdyin heti budjetoimaan tulevia vuosia silmällä pitäen.

Iloitsen jo etukäteen niistä suunnitelmista, joita aion toteuttaa. Nainen 59 v

Nainen 59 v

Kammoksuin exceliä heti kättelyssä mutta huoli oli turha. Jenna on saanut aikaan uskomattoman helpon työkalun, millä seurata taloutta ja mihin se raha menee ja tulee

Budjettityökirjan käyttäjä

Heli, yrittäjä

Oli todella nopeaa palvelua, joka ihan yllätti positiivisesti. Lisäksi ystävällistä ja asiallista sekä asiantuntevaa palvelua. Sain oman suunnitelmansa samana päivänä ja nyt odotan innolla, että pääsen sitä toteuttamaan. Jotenkin aukesi kyllä nyt ihan uusi maailma. Kiitos!

Velkavyörytyssuunnitelman ottaja

Jennalla on todella matalankynnyksen esitietokysely omasta taloudentilasta Rahabalanssi nettisivuilla, se oli minun ensimmäinen yhteydenotto ja maksuton tilanteen alkukartoitus jatkui sähköpostitse.

 

Oma velkatilanteeni oli jo siinä pisteessä, että velkoihin meni 80% kuukausituloista ja ahdistus oli todella suurta, kuukaudesta toiseen. Ajattelin, että joko annan tilanteen mennä ulosottoon tai kokeilen vielä tämän Henkilökohtaisen valmennuksen viimeisenä oljenkortena.

 

Jenna on alusta asti ollut ymmärtäväinen, ei tuomitse kenenkään valintoja tai menneisyyttä ja sitä miten tähän pisteeseen on päädytty. Minunkin epätoivoisesta tilanteesta alkoi löytyä mahdollisuuksia ja valonpilkahduksia. Pienenä onnenkantamoisena saimme heti alkuun lomaosakkeen realisoimisella tilannetta kuntoon ja ensimmäisen kolmen kuukauden aikana kolmanneksen veloista kuitattua!

 

Pikkuhiljaa myös puskuriin alkoi kertyä rahaa ja ahdistus oli tiessään. Pienin askelin ja pienillä, mutta pysyvillä muutoksilla Jenna on opastanut matkalla eteenpäin. Tavoitteet ja aikataulut on realistiset. Jenna on ollut alusta asti todella kannustava ja valanut itseluottamusta tehdä asioita itsenäisesti. 

Hanna, 32 v, perheellinen, työsuhteessa

”Kaikkien tarvitsisi edes kerran käydä tämä kurssi. Tietäisi omat numeronsa tarkasti, silmiä avaavaa. Olet innokas ja huomaa raha-asioiden olevan lähellä sydäntäsi.” Rahabalanssi Tasapainoon valmennukseen osallistuja

Aloitin rahabalanssin valmennuksessa syksyllä 2020. En hallinnut talouttani, ja koin päivittäistä ahdistusta rahatilanteestani. Olin valmennuksen alkaessa 32v ja käytännössä jo jonkin verran velkaantunut. Hakeuduin valmennukseen, koska olisin ilman apua luisunut varmuudella jossain vaiheessa maksuhäiriö- ja ulosottokierteeseen. En ollut koskaan oppinut, tai opetellut taloudenhallintaan tarvittavia taitoja. Numerot olivat minulle valmennuksen alussa vaikeita ymmärtää, eikä säästämiseen löytynyt malttia.

Ostin jonkin verran tavaraa (vaatteita, kosmetiikkaa) hyvänolon tunteen saavuttamiseksi, ja höyläsin surutta luottokorttia. Olin jopa ostanut asunnon maksamalla käsirahan joustoluotolla. Palkka (keskitasoa) ei riittänyt yhden ihmisen elämiseen, joten loppukuusta kävin esimerkiksi ruokakaupassa aina luottokortilla. Häpesin rahatilannettani.

Ensimmäinen kuukausi valmennuksessa oli työläs ja vaikea, mutta erityisen tärkeä. Oli pakko kohdata rahaan liittyviä tunteita, sekä tosiasioita omasta silloisesta nykytilanteesta. Budjetoin kulujani ensimmäistä kertaa elämässäni. Koin numeroiden kanssa paljon turhautumisen tunteita, mutta Jenna opetti sen kuuluvan muutokseen, ja kannusti eteenpäin. Onnistumisen tunne jo pelkästään ensimmäisen kuukauden jälkeen oli äärimmäisen palkitseva; pysyin budjetissa, ja sain rahaa säästöön. Muutos oli valmennuksen avulla mahdollinen.

Kun 6kk valmennusta oli takana, oli taloudenhallintani laitettu kokonaan uusiksi. Minä, aiemmin holtiton rahankäyttäjä ja tuhlaaja, olen nykyään säästäjä ja tarkka raha-asioissa. Minä, joka en aiemmin ymmärtänyt numeroista mitään, vaadin nykyään taloyhtiön kokouksissa tarkat lukemat näkyville jotta voin tehdä laskelmia. Minä, joka en aiemmin ymmärtänyt mitään budjetoinnista, en voisi enää elää ilman Exceliä ja kuukausittaista budjetointia. Minä, joka aiemmin häpesin taloudellista tilannettani, olen nykyään ylpeä ja kehotan ihmisiä säästämään puskuria.

Kun aloitin valmennuksen, olin velkaantunut joustoluoton, luottokortin ja autolainan kautta yhteensä 20.000e. Nyt kun valmennuksesta on kulunut 8kk, olen lyhentänyt velkaa 8000e ja säästänyt pienen puskurin. En ole velkaantunut enempää, ja nettovarallisuuteni on kasvanut 11.000e. Maksan nykyään auton verot ja vakuutukset yhdessä erässä, ja maksan koiran eläinlääkärikulut debitillä. Ennakoin kustannuksia, ja puskurista maksan ne mitä ei voi ennakoida. Olo on turvallinen, koska tiedän, että selviän. Vielä vuosi sitten tämä ei tuntunut realistiselta. Valmennus on maksanut itsensä takaisin moninkertaisesti.

Olen kiitollinen itselleni, että uskalsin hakea apua. Mutta enemmän olen kiitollinen Jennalle, joka tekee valmennustyötä täydestä sydämestään. Jos esimerkiksi oma elämäntilanteeni nyt radikaalisti muuttuisi ja vaikuttaisi taloudelliseen tilanteeseeni niin etten selviäisi, en epäröisi hetkeäkään lähteä valmennukseen uudelleen. Jennan valmennuksessa ei ole kyse ei ole pelkästään numeroista ja budjetoinnista, vaan ihmisen kokonaisvaltaisesta auttamisesta taloudenhallintataitojen opettelussa.

 

-Tiina

Olen nelikymppinen suurperheen kotiäiti ja havahduin siihen, että rahaa ei oikein koskaan ole. Tulopäivänä oli laskuja mm tupperia ja noshia. Kotimyynnissä meni rahaa huomaamatta paljon. Lisäksi oli jumppia ja e-kirjoja jotka meni suoraveloituksena, eikä niitä koskaan tullut käytettyä.

Olin opetellut itse budjetointi jonkin aikaa ja muuttanut tottumuksia silti edelleen tilasin laskulla kotimyynnissä sekä ostelin tarjouksista ja nettikaupoista kaikkea halvalla. En tajunnut, että näihin meni edelleen valtavasti rahaa.

Päätin muuttaa suuntaa. Olin seurannut Jennaa sosiaalisessa mediassa ja päätin tarttua Jennan sijoittamista käsitelevään valmennukseen. Kävin valmennuksen nopeasti, koska se innosti ja janosin tietoa. Ymmärsin, että minun on tärkeä rakentaa oma talous kuntoon tulevaisuutenikin takia. Lisäksi haluan opettaa terveen kuluttamisen mallin lapsilleni.

Valmennuksen aikana opin tunnistamaan omia kulutustottumuksiani, mutta koin, että haluan investoida itseeni ja ostaa vielä henkilökohtaista valmennusta. Valmennuksessa juttelimme tavoitteista ja unelmista ja tajusin haluavani turvata oman talouden ja tehdä työtä sen eteen. Sain ajatuksen säästää ja sijoittaa vuoden aikana 10 000 €. Jenna otti tavoitteeni vastaan rohkaisevasti ja kun tutustuimme talouteeni, niin Jenna sanoi sen olevan mahdollista.

Tein muutoksia taloudessani ja sain jopa 1000 € kuukaudessa säästöön. Samalla tajusin, miten valtavasti olen käyttänyt rahaa tarpeettomaan. Olen myös myynyt tavaraa ja saanut lisätuloa.

Minusta kaikkien, etenkin kaltaisteni suurperheen äitien, pitäisi turvata oma taloutensa ja eläkkeensä. Olen yli 40 -vuotias ja ajattelin, että aikaa ei enää paljon olisi, mutta Jennan avulla sain suunnitelmat ja oikeat työkalut, jolla näen että kaikki on mahdollista saavuttaa.

Investointi valmennukseen on maksanut itsensä jo nyt moninkertaisesti takaisin säästettynä summana!

Nainen 44 v

”Olen pitkään tuntenut avuttomuuden tunnetta, kun pieniä velkoja on joutunut ottamaan puskurin puuttumisen vuoksi. Ja kun sille tielle on lähtenyt, on aina seuraavan ottaminen ollut helpompaa ja niitähän kertyy, koska niiden ottaminen on tehty niin helpoksi. nyt tunnen, että minulla on työkalut, miten tilanteesta pääsee pois; Sinun neuvojen avulla: ensin puskuri ja sitten velkavyörytys. Vaikka tiedän, että aikaa tähän menee, mutta kun saa tiedon tästä, antaa se vahvan tunteen raha-asioiden hallitsemisesta, mikä puolestaan vähentää stressiä ja näin ollen saa energiaa normiarjen pyörittämiseen ja hymyn useammin huulille.”

Rahabalanssi Tasapainoon valmennukseen osallistuja

”Kurssin sisältö on erittäin monipuolinen ja siinä on huomioitu erilaiset elämäntilanteet sekä niihin sisältyvät mahdolliset tulot ja menot. Aiheet on purettu riittävän pieniin ja selkeisiin osiin, joita on helppo ottaa käyttöön omassa elämässä. Kurssi sopii erinomaisesti niille, jotka tarvitsevat sparrausta oman talouden suunnittelun aloittamisessa ja suunnitelmien käytännön toteuttamisessa”

Rahabalanssi Tasapainoon valmennukseen osallistuja