Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Millainen kokemus jäi puolen vuoden valmennuksesta kanssani?

mennessä | 25.10.2021 | Ajankohtaista, Blogi, Rahabalanssi-blogi

Maaliskuussa 2021 räätälöin puolen vuoden henkilökohtaisen valmennuksen, jossa matkaa kanssani on kulkenut parisen kymmentä valmennettavaa. Osan kanssa yhteismatkamme on alkanut vasta hiljattain ja osan kanssa matka on ohitse.

 

Valmennuksen päättyminen on itsellekin haikeaa, sillä jokaisen valmennettavan kanssa syntyy väkisinkin erityinen suhde, kun toimitaan tiivisti isojen asioiden ja muutosten äärellä.

 

Hannan ja Johannan valmennukset ovat takanapäin (tai ihan viittä vaille).

 

Millaisia kokemuksia valmennuksesta syntyi?

 

Millaiseksi koet taloudellisen tilanteesi tällä hetkellä? (Numeroasteikot 1-10)
8

Miten hyödylliseksi koet valmennuksen?
10

Suosittelisitko valmennusta?
10

Palautteesi valmentajasta?
Myötätuntoinen, selkeä ja auttaa realistisesti kohti tavoitteita.

Kokonaispalautteesi kokonaisuudessaan valmennuksesta?
Velkaa lyhennettiin 6kk aikana reilusti yli 10 tuhatta euroa. Talous on nyt paremmin hallinnassa, kuukausibudjetit toimii edelleen ja ennakkosäästäminen sekä tuleviin laskuihin että puskuriin on hyvällä mallilla.

Kehitysehdotuksia valmennukseen liittyen?
Minun mielestä toimiva kokonaisuus, tuntuu että aika loppui kesken! Tosi hyvin ohjausta ja neuvoja tarvittaessa.

– Hanna, 32 v.

 

Millaiseksi koet taloudellisen tilanteesi tällä hetkellä?
8

Miten hyödylliseksi koet valmennuksen?
10

Suosittelisitko valmennusta?
10

Palautteesi valmentajasta?
Harmi että ei voi valita 10++ koska valmennus on ollut ihan huippu. Ehdottomasti suosittelen! Jenna omistautuu asiakkailleen kyllä yli 100 % vaikka oma usko oli usein koetuksella ja epäonnistumisen tunteita oli useita, Jenna sai aina asiat selvennettyä ja muistutti että miten pitkällä jo olemme. Ja hassua, mutta valmennus on myös vaikuttanut muuhun elämään positiivisesti. Varmuus taloudesta ja siitä että osaan ja pystyn, vaikka olen luullut, että musta ei näihin asioihin ole.

Kokonaispalautteesi kokonaisuudessaan valmennuksesta?
Monta kertaa olin yrittänyt kääntää talouden suuntaa yksin. Joka kerta epäonnistunut ja usko itseen loppui. Lähtötilanne käytännössä nolla ja parin kuukauden jälkeen oltiin tilanteessa, jossa en olisi alussa uskonut. Säästössä vaikka kuinka hyvin ja varautumista tuleviin menoihin. Suurin oivallus on ollut, että kärsivällisyyttä pitää olla, ja että vaikka välillä epäonnistuu niin se ei ole maailman loppu. Ja pitää uskaltaa, sietää epämukavuusalueella olemista ja uskoa ja luottaa. Ja kysellä oli ainakin olo, että jos meinaa kaatua selälleen niin Jenna ottaa kopin ja auttaa jaloilleen, mutta matka on tehtävä yksin. Omilla valinnoilla.

Kehitysehdotuksia valmennukseen liittyen?
En kyllä koe, että olisi ollut mitään parannettavaa. Tämä ylitti kaikki odotukset.

– Johanna, 37 v.

 

Henkilökohtaisesti haluan kiittää jokaista asiakastani luottamuksesta ja mahdollisuudesta, jonka annatte itsenne lisäksi minulle! Vuoden 2021 aikana minulla on jäljellä kaksi valmennuksen aloituspaikkaa, mutta korkean kysynnän vuoksi vapautan vielä kolmannen paikan. Myös vuodelle 2022 voit jo sopia valmennuksen aloituksesta.

 

Vuodelle 2022 valmennukset tulevat hieman uudistumaan, puolen vuoden valmennus toteutuu jatkossa vuoden kokonaisuutena, jolloin saamme vielä pidemmän seurannan. Epävarmuus omasta toiminnasta saattaa jäädä joksikin aikaa, joten tiiviimmän jakson ja yhteydenpidon jälkeen tapaamme vielä 9 ja 12 kk kuluessa aloituksesta, jotta muutos tulisi jäädäkseen. Lisätietoa tulossa ensivuonna alkavista valmennuksista marraskuun aikana. Valmennukseen alustavasti 2022 vuosivalmennuspaikkoja 20.

 

Puolen vuoden valmennuksesta lisää: Rahabalanssi® Henkilökohtainen rahataito- ja talousvalmennus (6 kuukautta)

0 kommenttia

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 32-vuotias vaimo, yrittäjä ja sijoittaja sekä hifisti pihi äiti.

Uutta blogissa

Arkisto

Raha on resurssi, jota tietoisesti ohjaamalla saat elämääsi aidosti merkityksellisiä asioita lisää. Oli se sitten vapaa-aikaa tai unelmiesi ura!

 

 

Raha on väline, sinulle merkityksellisiin asioihin!

 

 

Raha on resurssi elämässämme, emme voi kiistää sen tärkeyttä, mutta raha itsessään on väline, joka käsissämme oikein ohjattuna muuttuu mahdollisuuksiksi ja lisääntyväksi merkityksellisyydeksi omassa elämässä.

 

Olen selvittänyt ajatusten, tunteiden sekä toimintamme vaikutuksia talouteen ja vastaavasti taloudellisen tilanteen vaikutuksia hyvinvointiimme.  Taustani ansiosta minulla on erinomainen ymmärrys muutoksen tukemisen keinoista ja mitä aidosti mielessämme ja toiminnassamme tulee tapahtua, jotta muutos onnistuu.

 

Taustani ansiosta työterveyteen erikoistuneena hyvinvoinnin asiantuntijana käsittelen talouden teemoja inhimilliset lähtökohdat, tilanteet ja arvot huomioiden. Se mikä on tuottavin, ei läheskään aina ole inhimillisesti paras, eli sinulle merkityksellisin!

 

Taustani työterveyshoitajana on näyttänyt myös talouden moninaiset roolit elämässämme aina perhevapaiden, opiskelun, työkyvyn, alanvaihdon kuin eläkkeenkin suhteen.

 

Pääkanavani vaikuttajana on Instagram, joissa jaan ajatuksiani päivittäin taloudellisen hyvinvoinnin kokonaisuudesta oman kasvun ja heikkouksienikin kautta sekä tietoa talouden hallinnasta ja taloudellisen hyvinvoinnin kehittämisestä erityisesti ruohonjuuritasolla ja arkitalouden kautta.

 

Olen myös konkreettisesti tukemassa ja luomassa toimivia yksilötalouden ratkaisuja ja keinoja sopeuttaa omaa toimintaa erilaisiin, muuttuviinkin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi asiakkaani ovat onnistuneet kehittämään valmennusten avulla nettovarallisuuttaan tuhansia euroja muutamissa kuukausissa olemassa olevilla tulovirroilla. Muutoksella on edetessään valtava voima.

 

Olen muun muassa kouluttanut alanvaihtoa suunnittelevia oman talouden muovaamiseen tavoitteille sopivalle tasolle sekä kannustanut ja auttanut satoja ihmisiä kokemaan parempaa taloudellista hyvinvointia ja suunnittelemaan omaa talouttaan paremmin. Talouden hallinnalla on työtäni tarkastellen positiivisia vaikutuksia aina omaan hyvinvointikokemukseen saakka. Lisäksi peilaan toimintaani vahvasti näyttöön perustuvaan tietoon muun muassa muutoksesta, voimavarakeskeisestä toiminnasta ja vahvuuksista. Jokainen ansaitsee vahvan taloudellisen itsetunnon.

 

Esikoiskirjani ilmestyi kesäkuussa 2022. MoneyMindfulness -muutoksen työkirja pureutuu tutkittuja menetelmiä hyödyntäen muutokseen ja sen edistämiseen nimenomaan talouden näkökulmasta. Tieto yksin ei sitouta muutokseen.

 

Vaikka pidän sijoittamista ja säästämistä erittäin tärkeänä kokonaisuutena, oman talouden hallinta alkaa oman toiminnan tunnistamisesta ja kulutussuhteen sekä rutiinien muuttamisesta. Oman itsetunnon vahvistamisella ja tarpeiden tunnistamisella on niin ikään keskeinen rooli toiminnassamme ja tavoitteiden saavuttamisessa.

 

Säästäminen tai sijoittaminen eivät teknisenä toimintana takaa sitä, että raha voidaan pitää säästössä tai sijoituksissa. Kakku tulee leipoa ensin, jotta se voidaan kuorruttaa, sen vuoksi painotan perusasioiden viilaamiseen, oman toiminnan ymmärtämiseen sekä ajattelun ja toiminnan muutokseen kokonaisvaltaisesti.

 

Mitä tahansa tunteita raha sinussa herättääkään, autan sinua saavuttamaan toivomasi ja tavoittelemasi taloudellisen hyvinvoinnin tilan. Kehitetään yhdessä taitojasi niin, että voit säästää ja kokea taloudellista vahvaa itsetuntoa, valjastaa taloutesi mahdollistamaan merkityksellisiä asioita ja unelmiesi toteutumista, riippumatta missä olet nyt.

 

 

Rahataidoilla on suurempi merkitys taloudelliseen tasapainoon, kuin tuloilla. Autan sinua lähemmäs MoneyMindfulness, hyvinvoivan talouden tilaa.

Onko sinulla kysyttävää, lähetä viestiä!

8 + 15 =

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!