Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Mikä on muutoksen isoin este?

mennessä | 5.5.2021 | Blogi, Rahabalanssi-blogi

Aloittaminen.

 

tai aloittamattomuus.

 

Muutoksessa ensimmäinen asia, ja samalla se työläin, on aloittaminen. Jotta muutos on pysyvä, on tärkeää miettiä omia tavoitteita. Ihmisen sanotaan olevan onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, kun hän elää omien arvojensa mukaista elämää.  Mieti siis mitkä ovat niitä sinulle tärkeitä asioita. Tärkeää on miettiä juuri sinulle tärkeitä arvoja, olivat ne mitä tahansa.

 

Käytä rahasi merkityksellisesti.

 

Arvoja on yhtä monenlaisia kuin ihmisiä. Arvot tukevat hyvän elämän kokemusta ja ovat asioita, mihin kannattaa käyttää sekä rahaa että aikaa. Esimerkiksi terveys, hyvinvointi, perhe, ystävät, koti, taide, itsensä toteuttaminen ja työ ovat yleisiä arvoja. Olen koonnut ajatustesi tueksi erilaisia kategorioita, joiden alle voi olla helpompi miettiä sinulle tärkeitä asioita. Muista, ettei ole hyvää tai huonoa arvoa, väärää tai oikeaa.

 

Löydät palasia pysyvään muutoksiin pysähtymällä itsesi äärelle.

 

Kun käytät aikaa arvojesi pohtimiseen ja kirjaat ne ylös, on sinun helpompi palauttaa ne mieleen matkallasi.

 

Jos tulee vaikeita hetkiä, voimavarat tuntuvat ehtyneen ja meinaat lipsua vanhoihin kulutustottumuksiin, palaa alkuun. Palaa omiin arvoihisi ja palauta mieleesi, miksi olet tälle matkalle lähtenyt. Väsyneenä taipumuksemme on hakea hetken helpotusta ja kokonaiskuva hämärtyy. Palaa siis kokonaiskuvan äärelle.

 

Sinun on helpompi muodostaa kuvaa aidosta motivaatiostasi, kun olet miettinyt arvojasi. Motivaatiota on niin sanottua ulkoista ja sisäistä, joista jälkimmäinen on sieltä omista arvoista kumpuavaa ja siten kestävämpää. Mieti nyt mikä sinua motivoi muutokseen ja käytä tässä apuna edellisiä pohdintojasi. Mieti myös millaista elämäsi on, kun olet muutoksen saavuttanut. Millaista on elämäsi, kun olet esimerkiksi irti huonosta velasta tai sinulla on säästössä tavoittelemasi summa rahaa? Mieti missä haluat olla 5 vuoden kuluttua.

 

Käytä riittävästi aikaa ja energiaa tähän vaiheeseen, sillä se tulee kantamaan läpi muutoksen ja auttaa sinua myös ylläpitämään rahatavoitteitasi!

 

Miten tavoitteesi vaikuttavat rahaan?

 

Minkä verran tililläsi/tileilläsi pitäisi olla rahaa? Milloin kokisit taloudellista turvaa rahan avulla? Mikä tilanne on nyt?

 

Muista, että sinä olet ainoa, joka voi kääntää taloutesi suunnan.

 

Sinä olet omien rahojesi aktiivinen käyttäjä. Vaikka elämässäsi olisi tapahtunut sinusta riippumattomia talouteesi vaikuttavia asioita, olet itse avainhenkilö taloutesi hallintaan tai muutokseen. Voit ottaa oman tilanteesi haltuun ja lähteä askel kerrallaan kulkemaan kohti tasapainoa. Mennyt ei määritä tulevaa, vaan voit aina oppia toimimaan uudella tavalla ja saavuttaa siten rahojesi hallinnan.

 

Mainos: Rahabalanssi® Tasapainoon verkkovalmennus on sinun ohjaajana ja tukena matkallasi taloudelliseen hyvinvointiin. Valmennuksen on läpikäynyt jo kymmenet muutoksensa aloittaneet.

 

Uutiskirjeessä saat Rahabalanssin arvotehtävän eli arvotyökalun ja ajatustehtäviä käyttöösi. Jos et ole vielä tilannut uutiskirjettä, tilaa se täältä.

0 kommenttia

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 32-vuotias vaimo, yrittäjä ja sijoittaja sekä hifisti pihi äiti.

Uutta blogissa

Arkisto

Raha on resurssi, jota tietoisesti ohjaamalla saat elämääsi aidosti merkityksellisiä asioita lisää. Oli se sitten vapaa-aikaa tai unelmiesi ura!

 

 

Raha on väline, sinulle merkityksellisiin asioihin!

 

 

Raha on resurssi elämässämme, emme voi kiistää sen tärkeyttä, mutta raha itsessään on väline, joka käsissämme oikein ohjattuna muuttuu mahdollisuuksiksi ja lisääntyväksi merkityksellisyydeksi omassa elämässä.

 

Olen selvittänyt ajatusten, tunteiden sekä toimintamme vaikutuksia talouteen ja vastaavasti taloudellisen tilanteen vaikutuksia hyvinvointiimme.  Taustani ansiosta minulla on erinomainen ymmärrys muutoksen tukemisen keinoista ja mitä aidosti mielessämme ja toiminnassamme tulee tapahtua, jotta muutos onnistuu.

 

Taustani ansiosta työterveyteen erikoistuneena hyvinvoinnin asiantuntijana käsittelen talouden teemoja inhimilliset lähtökohdat, tilanteet ja arvot huomioiden. Se mikä on tuottavin, ei läheskään aina ole inhimillisesti paras, eli sinulle merkityksellisin!

 

Taustani työterveyshoitajana on näyttänyt myös talouden moninaiset roolit elämässämme aina perhevapaiden, opiskelun, työkyvyn, alanvaihdon kuin eläkkeenkin suhteen.

 

Pääkanavani vaikuttajana on Instagram, joissa jaan ajatuksiani päivittäin taloudellisen hyvinvoinnin kokonaisuudesta oman kasvun ja heikkouksienikin kautta sekä tietoa talouden hallinnasta ja taloudellisen hyvinvoinnin kehittämisestä erityisesti ruohonjuuritasolla ja arkitalouden kautta.

 

Olen myös konkreettisesti tukemassa ja luomassa toimivia yksilötalouden ratkaisuja ja keinoja sopeuttaa omaa toimintaa erilaisiin, muuttuviinkin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi asiakkaani ovat onnistuneet kehittämään valmennusten avulla nettovarallisuuttaan tuhansia euroja muutamissa kuukausissa olemassa olevilla tulovirroilla. Muutoksella on edetessään valtava voima.

 

Olen muun muassa kouluttanut alanvaihtoa suunnittelevia oman talouden muovaamiseen tavoitteille sopivalle tasolle sekä kannustanut ja auttanut satoja ihmisiä kokemaan parempaa taloudellista hyvinvointia ja suunnittelemaan omaa talouttaan paremmin. Talouden hallinnalla on työtäni tarkastellen positiivisia vaikutuksia aina omaan hyvinvointikokemukseen saakka. Lisäksi peilaan toimintaani vahvasti näyttöön perustuvaan tietoon muun muassa muutoksesta, voimavarakeskeisestä toiminnasta ja vahvuuksista. Jokainen ansaitsee vahvan taloudellisen itsetunnon.

 

Esikoiskirjani ilmestyi kesäkuussa 2022. MoneyMindfulness -muutoksen työkirja pureutuu tutkittuja menetelmiä hyödyntäen muutokseen ja sen edistämiseen nimenomaan talouden näkökulmasta. Tieto yksin ei sitouta muutokseen.

 

Vaikka pidän sijoittamista ja säästämistä erittäin tärkeänä kokonaisuutena, oman talouden hallinta alkaa oman toiminnan tunnistamisesta ja kulutussuhteen sekä rutiinien muuttamisesta. Oman itsetunnon vahvistamisella ja tarpeiden tunnistamisella on niin ikään keskeinen rooli toiminnassamme ja tavoitteiden saavuttamisessa.

 

Säästäminen tai sijoittaminen eivät teknisenä toimintana takaa sitä, että raha voidaan pitää säästössä tai sijoituksissa. Kakku tulee leipoa ensin, jotta se voidaan kuorruttaa, sen vuoksi painotan perusasioiden viilaamiseen, oman toiminnan ymmärtämiseen sekä ajattelun ja toiminnan muutokseen kokonaisvaltaisesti.

 

Mitä tahansa tunteita raha sinussa herättääkään, autan sinua saavuttamaan toivomasi ja tavoittelemasi taloudellisen hyvinvoinnin tilan. Kehitetään yhdessä taitojasi niin, että voit säästää ja kokea taloudellista vahvaa itsetuntoa, valjastaa taloutesi mahdollistamaan merkityksellisiä asioita ja unelmiesi toteutumista, riippumatta missä olet nyt.

 

 

Rahataidoilla on suurempi merkitys taloudelliseen tasapainoon, kuin tuloilla. Autan sinua lähemmäs MoneyMindfulness, hyvinvoivan talouden tilaa.

Onko sinulla kysyttävää, lähetä viestiä!

2 + 2 =

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!