Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Mikä on muutoksen isoin este?

mennessä | 5.5.2021 | Blogi, Rahabalanssi-blogi

Aloittaminen.

 

tai aloittamattomuus.

 

Muutoksessa ensimmäinen asia, ja samalla se työläin, on aloittaminen. Jotta muutos on pysyvä, on tärkeää miettiä omia tavoitteita. Ihmisen sanotaan olevan onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, kun hän elää omien arvojensa mukaista elämää.  Mieti siis mitkä ovat niitä sinulle tärkeitä asioita. Tärkeää on miettiä juuri sinulle tärkeitä arvoja, olivat ne mitä tahansa.

 

Käytä rahasi merkityksellisesti.

 

Arvoja on yhtä monenlaisia kuin ihmisiä. Arvot tukevat hyvän elämän kokemusta ja ovat asioita, mihin kannattaa käyttää sekä rahaa että aikaa. Esimerkiksi terveys, hyvinvointi, perhe, ystävät, koti, taide, itsensä toteuttaminen ja työ ovat yleisiä arvoja. Olen koonnut ajatustesi tueksi erilaisia kategorioita, joiden alle voi olla helpompi miettiä sinulle tärkeitä asioita. Muista, ettei ole hyvää tai huonoa arvoa, väärää tai oikeaa.

 

Löydät palasia pysyvään muutoksiin pysähtymällä itsesi äärelle.

 

Kun käytät aikaa arvojesi pohtimiseen ja kirjaat ne ylös, on sinun helpompi palauttaa ne mieleen matkallasi.

 

Jos tulee vaikeita hetkiä, voimavarat tuntuvat ehtyneen ja meinaat lipsua vanhoihin kulutustottumuksiin, palaa alkuun. Palaa omiin arvoihisi ja palauta mieleesi, miksi olet tälle matkalle lähtenyt. Väsyneenä taipumuksemme on hakea hetken helpotusta ja kokonaiskuva hämärtyy. Palaa siis kokonaiskuvan äärelle.

 

Sinun on helpompi muodostaa kuvaa aidosta motivaatiostasi, kun olet miettinyt arvojasi. Motivaatiota on niin sanottua ulkoista ja sisäistä, joista jälkimmäinen on sieltä omista arvoista kumpuavaa ja siten kestävämpää. Mieti nyt mikä sinua motivoi muutokseen ja käytä tässä apuna edellisiä pohdintojasi. Mieti myös millaista elämäsi on, kun olet muutoksen saavuttanut. Millaista on elämäsi, kun olet esimerkiksi irti huonosta velasta tai sinulla on säästössä tavoittelemasi summa rahaa? Mieti missä haluat olla 5 vuoden kuluttua.

 

Käytä riittävästi aikaa ja energiaa tähän vaiheeseen, sillä se tulee kantamaan läpi muutoksen ja auttaa sinua myös ylläpitämään rahatavoitteitasi!

 

Miten tavoitteesi vaikuttavat rahaan?

 

Minkä verran tililläsi/tileilläsi pitäisi olla rahaa? Milloin kokisit taloudellista turvaa rahan avulla? Mikä tilanne on nyt?

 

Muista, että sinä olet ainoa, joka voi kääntää taloutesi suunnan.

 

Sinä olet omien rahojesi aktiivinen käyttäjä. Vaikka elämässäsi olisi tapahtunut sinusta riippumattomia talouteesi vaikuttavia asioita, olet itse avainhenkilö taloutesi hallintaan tai muutokseen. Voit ottaa oman tilanteesi haltuun ja lähteä askel kerrallaan kulkemaan kohti tasapainoa. Mennyt ei määritä tulevaa, vaan voit aina oppia toimimaan uudella tavalla ja saavuttaa siten rahojesi hallinnan.

 

Mainos: Rahabalanssi® Tasapainoon verkkovalmennus on sinun ohjaajana ja tukena matkallasi taloudelliseen hyvinvointiin. Valmennuksen on läpikäynyt jo kymmenet muutoksensa aloittaneet.

 

Uutiskirjeessä saat Rahabalanssin arvotehtävän eli arvotyökalun ja ajatustehtäviä käyttöösi. Jos et ole vielä tilannut uutiskirjettä, tilaa se täältä.

0 kommenttia

Jenna Mattila

Taloudellisen hyvinvoinnin asiantuntija, tietokirjailija ja kouluttaja, jonka missiona on saada taloudellisen hyvinvoinnin näkökulma osaksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin määritelmää ja tarjota tukea ja keinoja vahvistaa tätä yhteiskuntatasolla.

Uutta blogissa

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Verot ovat mielikuvassa monesti kankea, tylsä ja pakollinen paha. Samalla verotus on aihe, joka koskettaa aivan jokaista ja jokaisen arkea niin tuloverotuksen, pääomatuloverotuksen kuin arvonlisäveronkin puolesta. Kaikkeen missä raha liikkuu liittyy verotus.  ...

lue lisää

Arkisto

Onko sinulla kysyttävää, lähetä viestiä!

7 + 3 =

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!