Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Rahabalanssi sijoitussuihku – mikä ihmeen korkoa korolle?

mennessä | 4.6.2020 | Blogi, Rahabalanssi-blogi

Teksti sisältää mainoslinkin, joka on merkitty *- tunnisteella.

 

Minulta on instagramin puolella usein kysytty sijoittamiseen liittyvistä asioista. Toiveena on ollut puhua sijoittamisesta enemmän. En ole kokenut olevani riittävän osaava ja tietoinen puhumaan näistä asioista aikaisemmin, mutta nyt olen kartuttanut omaa osaamistani.

*Nordnet mainoslinkki” 

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

 

Milloin on paras aika aloittaa sijoittaminen? 
 
Paras aika aloittaa sijoittaminen on eilen, toiseksi paras on tänään. Tärkeintä on kuitenkin aloittaa. Sijoittajan paras ystävä on aika. Mitä kauemmin sijoituksista kuluu aikaa, sitä tehokkaammin sijoitustuotto kasvaa. Kasvu perustuu korkoa korolle ilmiöön, joka monelle tuntuu vaikealta.
Mitä se käytännössä siis tarkoittaa?
Helsingin pörssin keskimääräinen kasvu on historiassa ollut 7 % vuodessa, tämä ei ole tae tulevasta kasvusta, mutta tätä käytetään havainnoinnissa tuotto-odotuksia. Laskelmissa ei huomioida mahdollista verotusta tai kuluja.
 
Jos sijoitan 1000 euroa se kasvaa vuodessa 7 %, eli 70 euroa. Tämä 70 euroa kasvaa myös saman 7 % korkoa, eli 4,9 euroa. samoin alkuperäinen 1000 euroa kasvaa sen 7% korkoa, jolloin minulla on 1000 e + 70 e (ensimmäisenä vuonna) + 70 e (alkupääoman korko) + 4,9 e (ensimmäisen vuoden koron korko) = 1144,90 e
Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän korkojen korko kasvaa.
Kuviin käytetty Ylen korkoa korolle- laskuria.

0 kommenttia

Jenna Mattila

Taloudellisen hyvinvoinnin asiantuntija, tietokirjailija ja kouluttaja, jonka missiona on saada taloudellisen hyvinvoinnin näkökulma osaksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin määritelmää ja tarjota tukea ja keinoja vahvistaa tätä yhteiskuntatasolla.

Uutta blogissa

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Miksi veroista pitäisi kiinnostua?

Verot ovat mielikuvassa monesti kankea, tylsä ja pakollinen paha. Samalla verotus on aihe, joka koskettaa aivan jokaista ja jokaisen arkea niin tuloverotuksen, pääomatuloverotuksen kuin arvonlisäveronkin puolesta. Kaikkeen missä raha liikkuu liittyy verotus.  ...

lue lisää

Arkisto

Onko sinulla kysyttävää, lähetä viestiä!

4 + 3 =

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!