Rahabalanssi®

Säästäminen, budjetointi, rahataidot, sijoittaminen 

Neljässä vuodessa + 70 000 € sijoituksiin?

mennessä | 14.10.2021 | Blogi, Rahabalanssi-blogi, Uncategorized

Disclaimer: Kirjoituksen mainittuja sijoituskohteita ei tule tulkita sijoitussuosituksiksi, eli kehotuksesi, merkitä tai myydä mainittuja kohteita. Sijoittaja vastaa aina itse sijoituspäätöksistään. Kirjoitus sisältää myös mainoslinkin, joka on merkitty *-tunnisteella

 

Olen jakanut enimmäkseen Instagramissa taivaltani sijoittajana. Viimeksi avasin kesällä tarkemmin salkkuni sisällön katso tallennetut storyt.

 

Heinäkuussa löytyikin kahden lauseen luonnos blogiarkistostani, otsikolla 25 000 € osakesalkku neljässä vuodessa. Tieto on sen verran vanhentunutta, että otsikointi olisi 33 000 € sijoitussalkku neljässä vuodessa.

 

Aloitin sijoittamisen kesällä 2017. Ensimmäiset osingot sain vuonna 2018 Orionilta 27,01 €, se tuntui hienolta ja hivenen laimealta samaan aikaan. Tämä määrä ei aivan riitä kattamaan eläkepäiviäni. Toki saa sillä ostettua omalla kahvinkittaustahdillani suodatinpussit kymmeneksi vuodeksi. Aloitin siis sijoittamisen ostamalla suoria osakkeita, Orionin A sarjaa, 1000 €. Osake maksoi kappaleelta n 42 €. Suhteellisen lyhyen ajan kuluessa arvo laski 36 € kieppeille ja 1000 € kutistuminen reilu 800 € arvoon söi kyllä aloittavan sijoittajan itsetuntoa. Tässähän piti saada rahaa?

 

Laskin tuolloin, mitä olisi Orionin osakkeet maksanut vuonna 2008, kun ensikerran ajattelin sijoittamista. Olin itseasiassa saanut 500 € lahjarahan valmistuttuani ylioppilaaksi saatesanalla ”sijoita tämä”. Jemmailin rahaa tililläni myötä ja vastamäissä aina elokuuhun 2017, kunnes otin sen kaveriksi toisen 500 euroisen ja iskin kiinni Orioniin. Jos olisin tilijemmailun sijaan iskenyt koko 500 eurolla osakkeisiin, olisi 2017 sijoitusteni arvo ollut noin 1750 € (parhaimmassa n 52-53 €/ osake huippuhinnassa jopa yli 2000 €). Päälle vielä lähes samaisen 500 € verran menetettyä osinkotuloa.

 

Sen sijaan siis, että olisin pelastanut rahani pois äkkiä, ennen viimeistenkin eurojen sulamista päätin odottaa. Ajattelin, että kyllä se vielä väkisin nousee (14.10.2021 Orion A arvo 35,67 € /osake). Vuonna 2018 jatkoin kahdella lisäyksellä, Konecranesilla ja UPM-kymmene:llä sijoitusuraani, jotka ovat salkussani edelleen. Lisäksi tein mutu-perusteista tutkimusmatkaa, jotka ovat ajan myötä siistiytyneet salkusta. Vuoden 2018 lopussa sijoitussalkkuni arvo oli 3 200 €.

 

Vuonna 2019 alussa asetin ensimmäiset sijoittamiseen liittyvät tavoitteeni sekä tein ensimmäisen sijoitussuunnitelmani. Tein myös ensimmäiset pitkäntähtäimen laskelmat. Vuonna 2019 olin esikoisestani hoitovapaalla.

 

Tuon ajan säästämiskirjoituksia ja ajatuksia löytyy runsaasti blogin alkukirjoituksista, kuten:

Tarinani lapsuudenkodista omaan kotiin: Lukiolaisen unelmasta omistusasunnon ostajaksi

Voiko pienituloinen kotiäiti olla taloudellisesti itsenäinen?

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä ja jotain lainattua

 

Heinäkuussa 2019 alkoi kuopuksesta äitiysloma ja tuloissa iso nousu hoitovapaalta vanhempainvapaalle siirtymisen vuoksi. Tein laskelman sillä ajatuksella, että olen perhevapaalla 2022 elokuulle. Ihan ensimmäisen laskelmani lopputavoite oli: 1.1.2059: 169 171 € josta netto-osinko 6766 €. Tämän suunnitelman mukaan 20 000 € sijoitussalkku olisi saavutettu 2024 vuonna.

 

Pääpaino vuoden 2019 suunnitelmassa oli oikeastaan osta ja opiskele. Asetin tavoitteeksi kasvattaa salkkuani noin 5 800 € arvoon vuoteen 2020 ja saada osinkotuloja vähintään 4 % salkun kokonaisarvosta. Alussa painotus oli suhteellisen korkeaa osinkoa maksavissa yhtiöissä. Aloin lukea analyysejä, Kauppalehteä ja googlaamaan niin vimmatusti.

 

Kolmessa vuodessa 10 tonniin, tavoitteena kahdeksassa sataan!

 

Vuosi 2020 alkoi noin 6 900 € suuruisella sijoitussalkulla, olin ylittänyt tavoitteeni yli 1000 eurolla.  Tavoitteeksi asettui ensimmäinen 10 t €. Summa tuntui vähintään miljoonaluokan summalta perhevapaiden aikana, etenkin kun kesällä 2020 alkoi jälleen hoitovapaa. Saavutin oman 10t € tavoitteeni 2020 heinäkuussa. Asetin myös tavoitteen triplata salkun arvo 2029 vuoteen. Vuosi 2020 päättyi 18 000 € sijoitussalkun kanssa.

 

Tälle vuodelle asetin tavoitteekseni kasvattaa sijoitussalkkuni 24 000 € suuruiseksi. Kuitenkin innokkaasti nousevat markkinat saivat alkuperäisen tavoitteeni toteutumaan jo keväällä. Maalis-huhtikuussa tarkistin tavoitteeni ja nostin sen 30 000 €. Tavoite tuntui käsittämättömän kovalta, sillä 6000 € lisää rahaa sijoituksiin hoitovapaalla vaatisi aikamoista tulojen kasvua.

 

Syyskuussa 2021 Salkkuni nousi all time highinsa 33 098 € arvossa. Pienen varojen lisäpumppauksen ansiosta (lue: osakeostoja) sijoitussalkku on tänään 14.10.2021 klo 15.30 33 027 €. Omistuksia minulla on Osuuspankissa, Nordnetissa sekä pikkusiivu kryptovaluutoissa.

Sijoitukset yhteensä 33027,5
Nordnet AOT 5846,5
Nordnet OST 19279
kryptot 1009
OP 6893

 

*Nordnet *mainoslinkki

 

Sijoitusurallani olen oppinut sen, että tavoitteen tulee olla sellainen, että itseäkin hirvittää, mutta sen on saavutettavissa. Ja se on vielä erinomaista sanoa ääneen. Tämä sen vuoksi, että se jos mikä motivoi pyrkimään tavoitteeseen. Täytän joulukuussa 32- vuotta ja aloitin sijoittamisen 2017, eli neljä vuotta sitten 28- vuotiaana. Tavoitteeni on rikkoa sijoituksillani 35 ikävuoden aikana ensimmäinen 100 t €! Tämä tarkoittaa, että aikaa tavoitteen saavuttamiseen on neljä vuotta ja 60 päivää. Mikäli saavutan tavoitteeni (ja senhän aion tehdä!), olisin kasvattanut sijoitussalkkuni nollasta kuusinumeroiseksi kahdeksassa vuodessa.

 

Kasvutavoite lähes 70 000 € 14.12.2025 mennessä

 

Tavoitteeni toteutuminen tarkoittaa, että seuraavan neljän vuoden ja 60 päivän aikana sijoitussalkkuni kehittyy nykyisestä yhteensä 66 973 €.

 

Vuodessa 16 073,52 €

Kuukaudessa 1339,46 €

Viikossa 309,11 €

Päivässä 44,04 €

Tunnissa 1,83 €

Minuutissa 0,03 €

 

Onneksi rahaa ei ole tarpeen yksin säästää, vaan raha toimii myös apunani tehden tuottoa! Hieman toisella tavalla pilkottuna tavoitteeni on omistaa sijoituksia (14.12. mennessä)

  • 2022: 47 060 €
  • 2023: 61 427 €
  • 2024: 80 127 €
  • 2025: 101 336 €

 

Mitä luulet, pääsenkö tavoitteeseeni?

 

15.10. vielä startti hintaan VAIN 19,90 € Aloittajan startti sijoittamiseen. Sinulle, joka haluat ymmärtää mistä on kyse!

Haluan aloittaa!

0 kommenttia

Jenna Mattila

Mottoni on "ei ne isot tulot vaan tietoiset menot". Olen 32-vuotias vaimo, yrittäjä ja sijoittaja sekä hifisti pihi äiti.

Uutta blogissa

Arkisto

Raha on resurssi, jota tietoisesti ohjaamalla saat elämääsi aidosti merkityksellisiä asioita lisää. Oli se sitten vapaa-aikaa tai unelmiesi ura!

 

 

Raha on väline, sinulle merkityksellisiin asioihin!

 

 

Raha on resurssi elämässämme, emme voi kiistää sen tärkeyttä, mutta raha itsessään on väline, joka käsissämme oikein ohjattuna muuttuu mahdollisuuksiksi ja lisääntyväksi merkityksellisyydeksi omassa elämässä.

 

Olen selvittänyt ajatusten, tunteiden sekä toimintamme vaikutuksia talouteen ja vastaavasti taloudellisen tilanteen vaikutuksia hyvinvointiimme.  Taustani ansiosta minulla on erinomainen ymmärrys muutoksen tukemisen keinoista ja mitä aidosti mielessämme ja toiminnassamme tulee tapahtua, jotta muutos onnistuu.

 

Taustani ansiosta työterveyteen erikoistuneena hyvinvoinnin asiantuntijana käsittelen talouden teemoja inhimilliset lähtökohdat, tilanteet ja arvot huomioiden. Se mikä on tuottavin, ei läheskään aina ole inhimillisesti paras, eli sinulle merkityksellisin!

 

Taustani työterveyshoitajana on näyttänyt myös talouden moninaiset roolit elämässämme aina perhevapaiden, opiskelun, työkyvyn, alanvaihdon kuin eläkkeenkin suhteen.

 

Pääkanavani vaikuttajana on Instagram, joissa jaan ajatuksiani päivittäin taloudellisen hyvinvoinnin kokonaisuudesta oman kasvun ja heikkouksienikin kautta sekä tietoa talouden hallinnasta ja taloudellisen hyvinvoinnin kehittämisestä erityisesti ruohonjuuritasolla ja arkitalouden kautta.

 

Olen myös konkreettisesti tukemassa ja luomassa toimivia yksilötalouden ratkaisuja ja keinoja sopeuttaa omaa toimintaa erilaisiin, muuttuviinkin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi asiakkaani ovat onnistuneet kehittämään valmennusten avulla nettovarallisuuttaan tuhansia euroja muutamissa kuukausissa olemassa olevilla tulovirroilla. Muutoksella on edetessään valtava voima.

 

Olen muun muassa kouluttanut alanvaihtoa suunnittelevia oman talouden muovaamiseen tavoitteille sopivalle tasolle sekä kannustanut ja auttanut satoja ihmisiä kokemaan parempaa taloudellista hyvinvointia ja suunnittelemaan omaa talouttaan paremmin. Talouden hallinnalla on työtäni tarkastellen positiivisia vaikutuksia aina omaan hyvinvointikokemukseen saakka. Lisäksi peilaan toimintaani vahvasti näyttöön perustuvaan tietoon muun muassa muutoksesta, voimavarakeskeisestä toiminnasta ja vahvuuksista. Jokainen ansaitsee vahvan taloudellisen itsetunnon.

 

Esikoiskirjani ilmestyi kesäkuussa 2022. MoneyMindfulness -muutoksen työkirja pureutuu tutkittuja menetelmiä hyödyntäen muutokseen ja sen edistämiseen nimenomaan talouden näkökulmasta. Tieto yksin ei sitouta muutokseen.

 

Vaikka pidän sijoittamista ja säästämistä erittäin tärkeänä kokonaisuutena, oman talouden hallinta alkaa oman toiminnan tunnistamisesta ja kulutussuhteen sekä rutiinien muuttamisesta. Oman itsetunnon vahvistamisella ja tarpeiden tunnistamisella on niin ikään keskeinen rooli toiminnassamme ja tavoitteiden saavuttamisessa.

 

Säästäminen tai sijoittaminen eivät teknisenä toimintana takaa sitä, että raha voidaan pitää säästössä tai sijoituksissa. Kakku tulee leipoa ensin, jotta se voidaan kuorruttaa, sen vuoksi painotan perusasioiden viilaamiseen, oman toiminnan ymmärtämiseen sekä ajattelun ja toiminnan muutokseen kokonaisvaltaisesti.

 

Mitä tahansa tunteita raha sinussa herättääkään, autan sinua saavuttamaan toivomasi ja tavoittelemasi taloudellisen hyvinvoinnin tilan. Kehitetään yhdessä taitojasi niin, että voit säästää ja kokea taloudellista vahvaa itsetuntoa, valjastaa taloutesi mahdollistamaan merkityksellisiä asioita ja unelmiesi toteutumista, riippumatta missä olet nyt.

 

 

Rahataidoilla on suurempi merkitys taloudelliseen tasapainoon, kuin tuloilla. Autan sinua lähemmäs MoneyMindfulness, hyvinvoivan talouden tilaa.

Onko sinulla kysyttävää, lähetä viestiä!

3 + 12 =

Paranna taloudellista hyvinvointiasi

Ota taloutesi haltuun!